Prima pagină » Local » Se închide circulația rutieră pe mai multe străzi din municipiul Iași. Primăria pregătește modernizarea mai multor artere
Se închide circulația rutieră pe mai multe străzi din municipiul Iași. Primăria pregătește modernizarea mai multor artere

Se închide circulația rutieră pe mai multe străzi din municipiul Iași. Primăria pregătește modernizarea mai multor artere

13 iul. 2022, 20:30,
în Local

Se închide circulația rutieră pe mai multe străzi din municipiul Iași. Primăria Iași pregătește modernizarea mai multor artere. Astfel, joi, 14 iulie, strada Dr. Nicolae Vicol, între bulevardul Carol I şi strada Fagului, va fi închisă traficului rutier în vederea executării lucrărilor de frezare prealabile modernizării acestei artere.

În același scop, vineri, 15 iulie, va fi închisă circulației rutiere și strada George Coşbuc.

„Lucrările fac parte dintr-un contract care include și modernizarea străzilor Alexandru Vlahuță, Dumitrașcu Cantacuzino, Simion Bărnuțiu și a stradelei Sofia Nădejde. Lucrările sunt făcute de asocierea Alpenside SRL – Concret Drum SRL, pentru o sumă de 15.641.017,43 lei, cu TVA.

Continuă, de asemenea, lucrările prevăzute într-un contract care vizează modernizarea aleii Copou și străzilor Theodor Văscăuțeanu, Titu Maiorescu, Doctor Victor Babeș, Nicolae Istrati, Turcu, Ion Roată și a șoselei Munteni. Acestea vor fi executate în cel mult 12 luni de asocierea Concret Drum SRL – Alpenside SRL în cadrul unui contract în valoare 9.594.696,67 lei, cu TVA.

Un alt contract în derulare vizează modernizarea străzilor Lupiței, Varianta Șoseaua Rediu, Albineț și Hotin. Lucrările sunt executate tot de asocierea Concret Drum SRL – Alpenside SRL, în cel mult 12 luni, în cadrul unui contract în valoare 10.551.141,82 lei, cu TVA.

Continuăm, totodată, lucrările de modernizare a străzii Aurel Vlaicu, între intersecția cu străzile Ion Creangă și Ignat și limita administrativă a Municipiului Iași. Lucrările sunt executate de Conest SA, pentru o sumă de 11.670.772,60 lei, cu TVA.

Nu în cele din urmă, în această perioadă organizăm licitația pentru modernizare șoselei Bucium. Procedura are o prevedere financiară de 23.339.098,43 lei, cu TVA, și a atras trei oferte.
Alte câteva zeci de străzi din orașul nostru sunt în curs de proiectare și vor fi modernizate pe măsura încheierii proiectelor tehnice, asigurării finanțării și organizării licitațiilor pentru lucrări”, au transmis reprezentanții Primăriei Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024