Prima pagină » Local » Se inaugurează hangarul Aerostar de pe Aeroportul Internaţional Iaşi. Se vor repara avioane civile – FOTO/ VIDEO

Se inaugurează hangarul Aerostar de pe Aeroportul Internaţional Iaşi. Se vor repara avioane civile – FOTO/ VIDEO

01 sept. 2020, 12:21,
George Cristian în Local

În aceste momente, pe Aeroportul Internaţional Iaşi se inaugurează hangarul Aerostar. Conform declaraţiilor făcute de oficiali, hangarul va deservi repararea avioanelor civile.

Luna trecută a început un nou șantier la Aeroportul Iași. Proiectul unei platforme de parcare a avioanelor ce va lega hangarul Aerostar de pista aerogării va fi gata până la finalul anului 2020. O primă secțiune din proiectul de 50 milioane de lei va fi finalizată până pe 15 august. Proiectul a trecut prin consiliul de administrație de la Aeroportul Iași pentru a putea fi demarat de firma austriacă Strabag AG

La Aeroportul Iași a fost demarat un nou șantier, iar în următoarele luni va fi finalizată platforma de parcare a avioanelor ce va lega hangarul Aerostar de pista aerogării. Proiectul trecut prin consiliul de administrație de la Aeroportul Iași are o valoare de 50 milioane de lei, din care jumătate sunt fonduri europene și jumătate sunt fonduri proprii.

Firma austriacă Strabag AG a prins potul cel mare. Cum arată proiectul de parcare avioane la Aeroportul Iași

Noua platformă de parcare avioane va avea 5 locuri noi lângă hangarul de mentenanță Aerostar. Austriecii vor lucra la platforma de debarcare-îmbarcare, aceasta urmând a fi extinsă în partea de sud pe o distanță de 270 metri. Extinderea va avea lățimi de 78,5 metri și de 97 metri. La final, platforma extinsă va asigura 14 locuri de parcare pentru avioane, față de cele 9 locuri de până acum. În plus, pe șantierul de la Aeroportul Iași este prevăzută și o nouă cale de rulare pentru acces la pista de decolare-aterizare. Se vor mai realiza și lucrări de marcaje, lucrări de balizaj și iluminat platformă. Proiectul prevede și o serie de lucrări de canalizare pentru a se evita problemele anterioare privind deversările de agent degivrant în lacul de acumulare Ciric 3.

„Urmează ca în a doua fază să se realizeze întreaga platformă, apoi calea de rulare către pistă, și apoi secțiunea către balizaj. Proiectul de 50 milioane lei este necesar pentru modernizarea aerogării”, a mai spus Cătălin Bulgariu, director la Aeroportul Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`