Prima pagină » Local » Se inaugurează Baia Publică Municipală realizată de Primăria Municipiului Iași! Iată cine și cum poate beneficia de această construcție

Se inaugurează Baia Publică Municipală realizată de Primăria Municipiului Iași! Iată cine și cum poate beneficia de această construcție

08 iul. 2022, 02:00,
Andreea Andrei, în Local

Vineri, 8 iulie 2022, se inaugurează Baia Publică Municipală din zona Dacia. Primăria Municipiului Iași a realizat această construcție prin Direcția de Asistență Socială Iași. Această facilitate este pentru persoanele vulnerabile din oraș

Primăria Municipiului Iași prin Direcția de Asistență Socială Iași a realizat un spațiu în care persoanele vulnerabile care nu au posibilități financiare să poată avea acces la igienă. Vineri, 8 iulie 2022, se inaugurează Baia Publică Municipală din zona Dacia. Oamenii nevoiași vor putea să spele haine și să facă duș într-un spațiu amenajat special

Se inaugurează Baia Publică Municipală

La ora 13:00 se va inaugura Baia Publică Municipală din zona Dacia. Aceasta va putea fi folosită de persoanele ce nu au posibilitatea de a se spăla sau ași spăla hainele. În incinta spațiului de aproximativ 200 de metri pătrați vor fi 5 cabine de duș și vestiare, precum și 2 mașini de spălat rufe și un uscător de haine.

“Baia Publică este amenajată pe o suprafață de circa 200 de metri pătrați în incinta fostului punct termic din strada Buridava nr. 14 din cartierul Dacia și include dușuri și mașini de spălat pe care persoanele vulnerabile, cu situații materiale dificile, le pot folosi în mod gratuit, astfel încât să beneficieze de condiții minimale de igienă și îngrijire personală. În incintă au fost amenajate două zone de dușuri cu câte cinci cabine și vestiare separate, precum și o zonă de spălătorie cu două mașini de spălat și uscător de rufe. Accesul la aceste facilități este permis doar persoanelor vulnerabile care, din motive financiare, nu beneficiază de apă caldă și nu își permit produse și servicii de igienă, pe bază de anchetă socială realizată de inspectorii Direcției de Asistență Socială”, au transmis reprezentanții municipalității ieșene.

Inițiativa vine spre ajutorul persoanelor fără adăpost sau cu posibilități limitate din punct de vedere financiar și al igienei. Acest lucru îi poate ajuta pe beneficiari să se reîncadreze în societate sau cel puțin să își mențină sănătatea.

Care este regulamentul

Cu toate că serviciile puse la dispoziție sunt pentru oamenii cu posibilități financiare limitate, există și un regulament, astfel încât beneficiarii să nu facă abuz de acest serviciu gratuit.

Beneficiarii băii publice trebuie să țină cont de faptul că regulamentul dispune ca o persoană să vină de maxim 3 ori pe săptămână să facă duș, iar pentru a spăla haine pot veni de două ori pe săptămână. Vor avea puse la dispoziție din partea administrației băii produse de igienă (șampon, săpun), prosoape și detergent pentru rufe.

Reprezentanții municipalității așteaptă aproximativ 200 de persoane pe lună spre a beneficia de facilitățile spațiului. Suma alocată pentru amenajarea Băii Publice Municipale a fost de 20.274 lei. Dotările au costat 11.000 lei. Centrul va fi sub observația a 3 angajați de la Direcția de Asistență Socială Iași.

Acest spațiu a fost amenajat de Primăria Municipiului Iași prin Direcția de Asistență Socială.

Spațiul este pe locul fostului punct termic din strada buridava nr.14 din cartierul Dacia. Vineri, 8 iunie 2022, se inaugurează Baia Publică Municipală, la ora 13:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *