Prima pagină » Local » Se finalizează noile trasee CTP Iași din 2023. Cât vor plăti ieșenii din zona metropolitană pentru o călătorie

Se finalizează noile trasee CTP Iași din 2023. Cât vor plăti ieșenii din zona metropolitană pentru o călătorie

28 oct. 2022, 02:00,
Adnana Gafton, în Local

Rutele din zona metropolitană sunt definitivate în proporție de 90 la sută. După implementarea traseelor CTP Iași din 2023, se pot efectua modificări în funcție de nevoile comunităților. Vor fi integrate mai multe străzi cu sens unic pentru buna desfășurare a transportului. Prețul biletului ar putea ajunge la 7 sau 8 lei. Municipalitatea achiziționează 30 de midibusuri pentru a acoperi infrastructura de transport pentru zona metropolitană

Dezvoltarea uriașă din ultimii ani a județului Iași a condus la creșterea nevoii implementării unui sistem de transport în comun bine organizat și în comunele limitrofe ale municipiului Iași. De la 1 ianuarie 2023, toți cei ce locuiesc în zona metropolitană vor beneficia de confortul mijloacelor de transport în comun al CTP Iași. Reabilitarea liniilor de tramvai, achiziționarea noilor autobuze Solaris și implementarea rutelor de transport în zona metropolitană reprezintă un pas înainte pentru toți ieșenii. Eforturile municipalității și ale companiilor din subordinea acesteia prind contur.

interior autobuz

Vor fi achiziționate 30 de midibusuri pentru transportul din zona metropolitana

Noile trasee CTP Iași din 2023 vor fi finalizate în maxim două săptămâni

 midibus alb

Din ianuarie 2023 ieșenii din zona metropolitană vor beneficia de transport CTP Iași

Noile rute CTP sunt aproape gata. În maxim două săptămâni, toate traseele vor fi făcute publice, iar la finalul lunii noiembrie vor putea fi practicate.

„În privința rutelor, sunt stabilite în proporție de 90 la sută. Mai sunt doar două comune ce vor să facă rectificări, Miroslava și Rediu. Când toate vor fi definitive, va începe și informarea cetățenilor. Traseele pot fi modificate oricând. Noi am mers pe variantele practicate deja de către transportul județean, am mai adăugat, am îmbunătățit și am ținut cont și de unele dezvoltări rezidențiale. În funcție de dinamica pe care o avem în zona metropolitană, se schimbă lucrurile în trei sau șase luni“, declară Eduard Boz, director A.M.T.P. Iași.

Pentru implementarea noilor rute de transport, municipalitatea achiziționează 30 de midibusuri. Acestea sunt de dimensiuni mai mici, special adaptate pentru rularea pe străzile mai înguste din zona metropolitană. A.M.T.P. Iași a solicitat reprezentanților primăriilor din zona metropolitană regândirea sensurilor de circulație de pe anumite străzi. Pentru a nu crea disconfort călătorilor și pentru a menține orarele de deplasare ale mijloacelor de transport, anumite străzi vor avea sens unic de circulație.

autobuz CTP alb pe strada

În zona metropolitană vor fi implementate mai multe străzi cu sens unic

Se stabilește valoarea biletului unei călătorii

 Sorin Boz in sacou negru

Biletul ar putea costa 7 sau 8 lei

În urma ședințelor de lucru, reprezentanții primăriilor din zona metropolitană, împreună cu cei de la A.M.T.P. Iași, au realizat estimările de cost pe traseu.

„Au fost propuse două scenarii. Bilet de 7 lei și bilet de 8 lei. Având în vedere că sunt trasee noi și nu știm câți cetățeni vor circula, nu avem date concrete. Trebuie să fim mai prudenți. Am dori să fie cât mai ieftin, vrem să cuprindem toate traseele. Putem încerca să începem cu un preț mai mic și pe parcurs să îl creștem“, menționează Eduard Boz, director A.M.T.P. Iași.

De la 1 ianuarie 2023, comunele Aroneanu, Holboca, Bârnova, Ciurea, Popricani, Rediu, Tomești și Valea Lupului vor avea parte de mijloace de transport în comun oferite de CTP Iași. Întreaga zonă metropolitană a Iașului va beneficia de trasee bine gândite și organizate pentru a deservi interesele cetățenilor. Pe întreg parcursul anului 2022, numeroase propuneri de traseu au fost discutate. Lista traseelor finale va fi făcută publică în maxim două săptămâni de A.M.T.P. Iași.

Reprezentanții A.M.T.P. Iași dau asigurări clare că traseele CTP din 2023 vor fi implementate fără probleme, că se vor revizui constant în funcție de nevoile și necesitățile comunităților, dar și că se adoptă varianta cea mai avantajoasă pentru călători din punctul de vedere al costurilor.

 statie bilete

În maxim două săptămâni toate traseele din zona metropolitană vor fi gata

Comentarii
  • scoti operatorii privati cu midibuse si tu ca CTP tot cu midibuse vii? pune dom’le autobuze noi ISUZU si LION CITY din alea cu burduf albastre, ca sunt spatioase, sa numai calatoreasca calatorii ca sardinele!

  • Trasele sunt bine gandite in comune! Tot ce a fost bun ati stricat! Va invitam pe dvs sa duceti copii la scoala si bunicii la spitale astfel: pe cei din Miroslava sa i ducem prin Valea Lupului si invers! Stam si circulam acum ca inainte de razboi! Adica mergem pe jos ca asa vor noi sefi de la putere!

  • Iar lingaul asta de avocat no name ? Inainte il pupa in cur pe Bodea, dar de cand a intrat Chirica in PNL, iar si-a gasit marea iubire, Chirica. Sta si linge blidele, ca oricum nu-i in stare de nimic. Se lipeste de functii publice (ca in avocatura este varza cu carne) sa mai pape si burtica lui ceva.

  • Am propunere sunt om care am lucrat in domeniu si cunosc bine nevoile cetatianului .Trebuie autobuze de capacitate mare peste 50 locuri sa pota sa circule si seniori gratis ,iar elevi la jumate de pret chiar si gratis . Babutele cu patrunjel si steve sa le puna la porbagaj sa duca veata celor de la oras .

  • Unde au posibilitatea de a circula vor merge autobuze.cum sa bagi autobuz pe valea lupului , valea adanca sau multe altetrasee unde strazile sunt inguste si curbe la 90 de grade? Cat despre comune nu ati mentionat Miroslava si Tutora.

  • Foarte buna soluția .Aceste autobuze se vor “descurca” bine pe străzile principale și vor încuraja Cetățeanu roman și care sa mai născut și in mașina sa încerce mijlocul de transport in comun.locuiesc in Miroslava și o sa las mașina acasă dacă traseul și timpii o sa îmi convină .Banda unica pentru CTP de departe cea mai buna solutie ,așteptăm tot orașul Banda unica

  • Aveti dreptate dl Mihaitz ! O sa circule microbuze cand vor ei. ,la Valea Lupului , Tutora si Miroslava! Se platesc taxe la identice ca la oras! Conform UE avem drept la un mijloc de transport curat si bun!

  • La Mogosesti de ce nu se pun autobuze?

  • Pentru Mihaita .Propun sa te pui la punct cu gramatica limbii romane.

  • 8 lei o calatorie????oameni buni nu inteleg eu bine sau????cine oare va merge cu 8 lei o calatorie oare sunteti normali la cap….voi in loc sa incurajati mersul cu mijloacele in comun …vreti sa faceti bani de pe asa zisii bogatasi….mutati la vile si case inafara orasului…

  • @Jhon e in afara orasului de aia e 8 lei! e ceva banal 8 lei zic eu! daca ne scartaim si la 8 lei… dar ce vrei sa te duca gratis d’acu? in oras e 3 lei, daramite in afara orasului… tot cu 3 lei vrei sa ajungi la Aroneanu, Holboca, Bârnova, Ciurea, Popricani, Rediu, Tomești și Valea Lupului? totusi pana in satul Popricani sunt 17 km. vrei sa mergi cu 3 lei 17 km?

  • Banda unica in tot orașul , sa nu poată intra nimeni înafara de CTP și mașinile de urgență. Iar timpii de așteptare trebuie sa îmbunătățiți radical. In multe statii nu se pot cumpăra bilete.

  • Păi acum la Popricani e 9lei biletul. Dacă o să fie 8, ce mare afacere se schimbă 🤔🤦🏼‍♀️

  • E 6lei la maxi biletul de la iasi pana la vorovesti
    De ce sa facă 8letot cu maxi vor alege sa vina toți în oras:)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *