Prima pagină » National » Se fac angajări în MAI. Ce trebuie să ştii dacă eşti interesat de un post în Poliţie
Se fac angajări în MAI. Ce trebuie să ştii dacă eşti interesat de un post în Poliţie

Se fac angajări în MAI. Ce trebuie să ştii dacă eşti interesat de un post în Poliţie

28 ian. 2021, 13:28,
în National

Angajări în MAI anunţate de ministrul Lucian Bode. Conform acestuia, în perioada următoare se are în vedere rezolvarea problemei deficitului de personal cu care se confruntă instituţia pe care o conduce. Iată ce trebuie să ştii dacă eşti interesat de un post în Poliţia Romană.

Minstrul Lucian Bode a spus că MAI se confruntă de ani buni cu un deficit major de personal. Conform ministrului, cauzele acestui deficit sunt ieşirile din sistem, pensionarea într-un număr foarte mare şi numărul mic de şcolarizare în raport cu sistemul.

Angajări în MAI

Se fac angajări în MAI. Ministrul Afacerilor Interne a declarat că are în vedere rezolvarea problemei deficitului de personal din ministerul pe care îl conduce. Lucian Bode a mai spus că vor fi organizate concursuri într-un mod transparent la care să participe persoane bine pregătite, adică specialişti din surse externe. Ministrul Afacerilor Interne a declarat, într-o emisiune televizată, că este decis să dea drumul la concursuri şi să elimine problema împuterniciţilor pe funcţii.

Ministrul a mai precizat că are în vedere creşterea cifrelor de şcolarizare în instituţiile de învăţământ ale MAI

„În aceste condiţii, deficitul de personal este unul major pe fiecare ramură în parte şi putem acţiona pe mai multe paliere. În primul rând, am finalizat un concurs pentru trecerea în corpul ofiţerilor a agenţilor care îndeplinesc condiţiile legale. Am avut peste 18.700 de solicitări pe 2.086 de poziţii. Alt element pe care trebuie să îl luăm în calcul este creşterea cifrelor de şcolarizare în toate instituţiile de învăţământ ale MAI. Al treilea element este încadrarea specialiştilor din surse externe şi limitarea cazurilor de ocupare a funcţiilor de conducere prin împuternicire”, a declarat Lucian Bode.

MAI se confruntă de ani buni cu un deficit de personal

Ministrul Lucian Bode a spus că marea problemă a unui sistem public este resursa umană şi că MAI se confruntă de ani buni cu un deficit major de personal. Conform ministrului, cauzele acestui deficit sunt ieşirile din sistem, pensionarea într-un număr foarte mare şi numărul mic de şcolarizare în raport cu sistemul.

„Eu sunt conştient că vulnerabilitatea cea mai mare a unui sistem public este resursa umană. Dacă ea este insuficientă, neperformanta şi are şi probleme de integritate, colapsul acelui sistem este garantat. (…) Noi ne confruntăm de ani buni cu un deficit major de personal, având două cauze majore: ieşirile din sistem, pensionarea într-un număr foarte mare, avem astăzi aproximativ 87.800 de pensionari în sistem, şi numărul mic de şcolarizare în raport cu sistemul. În ultimii cinci ani, au plecat 30.000 de persoane din sistem”, a declarat Bode.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat că a semnat un ordin prin care mai multe structuri din minister au fost trecute în directă coordonare a ministrului.

Este vorba despre Corpul de Control, Direcţia de Audit, Direcţia Generală de Protecţie Internă, Direcţia Generală Anticorupţie, structuri care erau coordonate de secretarul de stat responsabil cu ordinea publică, Bogdan Despescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *