Prima pagină » Economic Local » Se fac angajări în Iași! Se caută șoferi, agenți de pază și specialiști în domeniul construcțiilor
Se fac angajări în Iași! Se caută șoferi, agenți de pază și specialiști în domeniul construcțiilor

Se fac angajări în Iași! Se caută șoferi, agenți de pază și specialiști în domeniul construcțiilor

20 iun. 2024, 02:00,
Raluca COSTIN, în Economic Local

Patronii din Iași fac angajări! Se caută șoferi, agenți de pază și specialiști în domeniul construcțiilor. Numărul total de posturi disponibile, în această perioadă, a ajuns la aproape 1.000

Patronii din Iași fac angajări, în această perioadă. Din numărul total de posturi disponibile, cele mai multe sunt pentru domeniile servicii și construcții. Astfel, se caută șoferi, agenți de pază sau lăcătuș mecanici. Printre firmele care fac angajări sunt Gazmir Iași SRL, Cnud Efco Operations SRL (Grenzebach Romania SRL), Construcții Hidrotehnice SA Iași, care au nevoie de lăcătuș mecanici. Salariile pentru aceste posturi sunt cuprinse între 3.000 și 4.500 de lei, însă pot fi mai mari, în funcție de experiență. Tot în această perioadă, se fac angajări în domeniul serviciilor. Astfel, companiile de pază Pantera, Gip Est, Stefan Security angajează agenți de securitate. Salariile din acest domeniu sunt cuprinse între 2.500 și 4.000 de lei, în funcție de experiență. În ultimii ani, tot mai multe persoane care au peste 50 de ani se angajează ca agenți de pază.

În această perioadă, se fac angajări în Iași

Numărul șomerilor din Iași este în creștere, mai ales în rândul celor care au peste 45 de ani. La sfârșitul lunii aprilie 2024, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Iași erau înregistrați 9.731 de șomeri (din care 4.236 de femei), rata șomajului fiind de 3,53 la sută, mai mare cu 0,12 puncte procentuale față de luna martie 2024. Din totalul de 9.731 de persoane înregistrate în evidențele AJOFM Iași, 1.057 erau beneficiare de indemnizație de șomaj, iar 8.647 – de servicii de ocupare gratuite. Cei mai mulți șomeri din Iași au între 40 și 49 de ani, fiind înregistrat un număr de 2.849 de persoane la AJOFM. Șomerii care au între 50 și 55 de ani sunt în număr de 1.668, iar cei care au peste 55 de ani sunt în număr de 2.558. De asemenea, un număr de 1.706 șomeri cu vârste cuprinse între 30 și 39 de ani își caută un loc de muncă.

Se fac angajări și în domeniile auto și curierat

Un alt domeniu unde se fac angajări este cel auto. Astfel, se caută șoferi de autobuz în Iași. Salubris SA, Construcții Hidrotehnice SA angajează conducători auto pentru transport rutier de persoane sau de mărfuri. Un șofer angajat la Salubris câștigă 3.300 de lei, însă salariul poate crește anual, în funcție de experiență. Alte firme din Iași au nevoie de șoferi pentru firme de transport intern și internațional. Salariile sunt mai mari, fiind cuprinse între 1.000 și 2.000 de euro, în funcție de experiență și compania unde se angajează șoferii.

Firmele din Iași angajează economiști, curieri, agenți de vânzări, manipulant mărfuri, medici veterinari sau muncitori necalificați. Toate anunțurile de angajare sunt postate pe site-ul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM). Astfel, cei care vor să se angajeze în Iași pot să urmărească postările de pe site-ul instituției sau să sune pentru a afla mai multe informații.

Comentarii
  • 2500 de Ron la 360 de ore lucrate, cît despre firmele de paza care fac angajări, respectiv Ștefan Security și Pantera și acești bani îi primești în rate!! Așa că mai bine să vă interesați la cei care au lucrat la aceste firme, decât să munciți gratuit!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
29 iunie 2024
29 iunie 2024