Prima pagină » Local » LIVE VIDEO – Se deschide spitalul mobil de la Lețcani. S-a decis structura celor 118 paturi pentru tratatea pacienților de COVID-19 din zona Moldovei. Iată toată lista secțiilor din unitatea medicală – FOTO

LIVE VIDEO – Se deschide spitalul mobil de la Lețcani. S-a decis structura celor 118 paturi pentru tratatea pacienților de COVID-19 din zona Moldovei. Iată toată lista secțiilor din unitatea medicală – FOTO

16 oct. 2020, 13:50,
Vlad Rotaru, în Local

Spitalul mobil de la Lețcani pentru tratarea pacienților de COVID-19 ar urma să fie deschis în mod oficial în cursul zilei de astăzi, 16 octombrie 2020. Recent, conducerea Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” a decis structura organizatorică a unității mobile de la marginea municipiului Iași, dar și compartimentarea acestuia

Spitalul mobil de la Lețcani va avea 118 paturi disponibile, din care 70 pentru formele ușoare de SARS-COV-2, iar alte 48 la Terapie Intensivă. Din totalul de 256 de paturi achiziționate de Asociația Euronest, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași a avizat doar o parte a acestora. În aceste condiții, a fost făcută o altă structură organizatorică de către Spitalul de Boli Infecțioase Iași. Conform documentelor, spitalul mobil de la Lețcani va avea un serviciu de primire bolnavi. Această secție va avea o sală de așteptare, un cabinet de consultații, un punct de lucru asistenți, camera de gardă a medicilor, dar și grupuri sanitare pacienți și personal și spații de depozitare materiale sanitare și medicamente.

Structura spitalului mobil de la Lețcani. Distribuția saloanelor a fost conturată de autorități

Secția de Boli Infecțioase, respectiv zona roșie a spitalului de la Lețcani, va cuprinde un spațiu de dezechipare /echipare personal și preluarea pacienților, dar și 7 saloane cu câte 10 paturi și grupuri sanitare comune. Zona verde cuprinde o cameră de gardă pentru medici, grup sanitar și duș, dar și puncte de lucru medici și asistente. Se mai au în vedere și spații de depozitare (materiale sanitare, materiale de curățenie, dar și grupuri sanitare pentru personal și un oficiu alimentar. Tot în această zonă se va găsi și un laborator analize medicale, punct farmaceutic.

Secția de Terapie Intensivă cuprinde, de asemenea, o zonă roșie. Acesta va cuprinde 8 saloane cu câte 6 paturi și grupuri sanitare comune, o zonă de echipare/dezechipare personal, coridoare de acces dotate cu chiuvete. Tot la Terapie Intensivă se află și o zonă verde cu două camere de gardă medici cu grup sanitar și duș, cameră de gardă asistente cu grup sanitar și duș, un punct de lucru asistente, un oficiu alimentar.

Serviciul Radiologie va fi compus dintr-un modul cu trei încăperi. Acesta va cuprinde o structură de ecografie, o cameră de radiologie, o cameră de comandă. Tot aici vor funcționa și două zone de acces oficiu alimentar. Un modul va fi centrul de curățenie, un alt modul morga, iar alte două module vor cuprinde depozitul de deșeuri infecțioase și unul de materiale sanitare.

Avizele de la Apele Române și Mediu au fost emise. La spitalul mobil va ajunge și ministrul Sănătății

Spitalul mobil de la Lețcani a luat și avizele de la Apele Române și de la Agenția pentru Protecția Mediului pentru a putea funcționa în condiții optime. Ieri, la sediul Prefecturii Iași a avut loc o ședință cu toate instituțiile implicate în avizarea spitalului de la marginea municipiului Iași. S-au pus la punct detaliile legate de funcționarea spitalului, despre primirea pacienților cu COVID-19, dar și alte aspecte ce au ținut de unitatea medicală de la Lețcani. Astăzi, 16 octombrie, la unitatea medicală va ajunge și Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, dar și noua conducere a Consiliului Județean Iași, pentru a verifica ultimele detalii ce țin de funcționarea spitalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *