Prima pagină » Local » Se deschid terasele în Iaşi! Mihai Chirica a anunţat normele de siguranţă pe care le vor lua
Se deschid terasele în Iaşi! Mihai Chirica a anunţat normele de siguranţă pe care le vor lua

Se deschid terasele în Iaşi! Mihai Chirica a anunţat normele de siguranţă pe care le vor lua

07 mai 2020, 14:48,
George Cristian în Local

Se deschid terasele în Iaşi. Mihai Chirica a anunţat faptul că, în funcţie de deciziile luate de Guvern, Iaşul pot redeschide terasele. În acest sens, s-au făcut şi câteva anunţuri despre cum vor arăta noile terase.

Suprafeţele pentru care au obţinut autorizaţia, ar putea fi dublate, fără o plată suplimentară

Edilul municipiului Iaşi, Mihai Chirica a ţinut să facă unele precizări în contextul măsurilor de siguranţă pe care proprietarii de terase trebuie să le ia. Mihai Chirica a decis că, în limita cât se poate, suprafeţele teraselor pot fi prelungite, fără să fie impusă o taxă suplimentară

”Nu vom înceta să luăm măsuri economice. Intenţionam să deschidem terasele în Iaşi, pentru activităţi de alimentare publică. Vrem ca după 15 mai să creştem suprafeţele unde aceştia îşi desfăşoară activitatea. Nu o să le mărim chiriile. Tocmai pentru a putea păstra măsurile de siguranţă, suprafeţele pot fi chiar dublate, acolo unde se poate face acest lucru. Vrem să luăm presiunea de pe administratori. În acest fel, terasele şi-ar putea păstra numărul de mese, implicit şi de clienţi. Vrem ca lumea să revină la muncă”

Se deschid terasele în Iaşi! Doar 15 solicitări pentru deschiderea teraselor de vară

Mihai Chirica a menţionat că până la acest timp, în Iaşi s-au trimis doar 15 solicitări, faţă de anul trecut când numărul lor a fost de aproximativ 40.

”S-au trimis, 15 solicitări pentru deschiderea de terase sezoniere, faţă de 40 anul trecut. Intenţionam să pornit cât mai repede această activitate. ”

Se vor lua măsuri pentru protecția ieșenilor. Angajații CTP vor lua temperatura tuturor celor care vor folosi CTP

” Luni, 11 mai, vom declasa prima etapă, în condiţiile respectării ordonanţelor în vigoare, pentru persoanele care se duc la serviciu. Începând cu datade 18, CTP va intra în regim normal. Pe toată perioada următoare va continua dezinfecţia mijloacelor de transport în comun, la capătul fiecărei linii, dar şi noaptea. 45 de locaţii vor fi deservite, în două schimburi, de către lucrătorii CTP. Cele 45 de puncte sunt cele mai importante puncte de transport public din Iaşi. ” menționeaza Mihai Chirica

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *