Prima pagină » Actualitate » Se dau vouchere de 10.000 de euro pentru acești români! Iată ce condiții trebuie să îndeplinești

Se dau vouchere de 10.000 de euro pentru acești români! Iată ce condiții trebuie să îndeplinești

09 aug. 2024, 11:19,
în Actualitate

Sunt vouchere de 10.000 de euro pentru acești români dacă îndeplinesc câteva condiții. Anunțul a fost făcut de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării prin intermediul Investiției 6, destinată dezvoltării programelor de mentorat Orizont Europa, ce face parte din Componenta 9 – Suport pentru Sectorul privat, Cercetare, Dezvoltare și Inovare a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și care este finanțată cu cinci milioane de euro.

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunțat lansarea unui program semnificativ de finanțare destinat sprijinirii cercetătorilor români în accesarea fondurilor din cadrul programului-cadru Orizont Europa. Acest program va aloca 500 de vouchere, cu o valoare totală de 5 milioane de euro, pentru a stimula pregătirea și participarea în competițiile europene de cercetare.

Care sunt românii care primesc vouchere de 10.000 de euro

Beneficiarii eligibili pentru aceste vouchere sunt întreprinderi cu activități de cercetare-dezvoltare, identificate prin codul CAEN 72, și organizații de cercetare-dezvoltare care desfășoară activități economice pe teritoriul României. Finanțarea acoperă mai multe activități specifice. Prima dintre ele se referă la redactarea propunerilor de proiecte, pentru care sunt disponibile 55 de vouchere de câte 10.000 de euro. Aceste vouchere sunt destinate serviciilor de scriere a propunerilor pentru Orizont Europa, având ca obiectiv creșterea numărului de propuneri depuse de organizații CDI din România.

În ceea ce privește cursurile de scriere și management de proiecte, 110 vouchere de 5.000 de euro vor sprijini participarea la aceste cursuri, contribuind la îmbunătățirea competențelor personalului în redactarea și gestionarea proiectelor Orizont Europa. De asemenea, sunt alocate 300 de vouchere de 9.900 de euro pentru realizarea schimburilor de personal în organizații CDI din Uniunea Europeană, având scopul de a facilita colaborarea și învățarea de la organizații cu experiență în proiectele europene. Acest cuantum acoperă un stagiu de trei luni, echivalentul a 3.300 de euro pe lună.

1.000 de euro voucher pentru evenimente de brokeraj

În cadrul altor activități, 130 de vouchere de 1.000 de euro vor sprijini participarea la evenimente de brokeraj, menite să integreze cercetătorii români în consorții europene pentru competițiile Orizont Europa. În plus, pentru utilizarea Infrastructurii luminii extreme, sunt disponibile 80 de vouchere de 10.000 de euro, cu un maximum de patru vouchere per proiect.

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării va monitoriza interesul comunității științifice și poate realoca voucherele între activitățile de finanțare la sfârșitul fiecărui trimestru, în funcție de cererea și necesitățile exprimate. Apelul pentru proiecte va începe pe 14 august 2024 și va fi deschis până la epuizarea bugetului sau până pe 30 noiembrie 2025. Cererile de finanțare vor fi transmise electronic prin intermediul platformei https://proiecte.pnrr.gov.ro, iar contractarea se va face continuu, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2025. Finanțările vor fi acordate conform unei scheme de ajutor de minimis, cu termen de plată până la 30 iunie 2026.

Lista finală a cererilor acceptate va fi publicată pe site-urile https://proiecte.pnrr.gov.ro și https://www.mcid.gov.ro. Așadar, sunt vouchere de 10.000 de euro pentru această categorie de români care se pot înscrie pe site-urile amintite anterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *