Prima pagină » Economic Local » Se dau sume importante de la Uniunea Europeană. Iată ce trebuie să faceți pentru a le obține
Se dau sume importante de la Uniunea Europeană. Iată ce trebuie să faceți pentru a le obține

Se dau sume importante de la Uniunea Europeană. Iată ce trebuie să faceți pentru a le obține

27 feb. 2020, 04:00,
Raluca Costin în Economic Local

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) lansează noi sesiuni de depunere a proiectelor începând cu luna martie. În total, vor fi lansate astfel de sesiuni în cadrul diverselor submăsuri. Una dintre ele este submăsura 4.3- „Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea și adaptarea infrastructurii agricole și silvice- componenta irigații”, în cadrul căreia sunt disponibile 43 de milioane de euro. Sumele disponibile în cadrul acesteia în ultimii doi ani au fost accesate în proporție de 60 la sută de către beneficiarii din toată țara, din Iași fiind în jur de 9 beneficiari. Valoarea unui proiect eligibil ajunge la un milion de euro.

Bani pentru prime de asigurare

De asemenea, submăsura 9.1a – „Înființarea grupurilor de producători în sectorul pomicol” are la dispoziție aproape două milioane de euro. Aici pot aplica ieșenii care se asociază și intenționează să investească în acest domeniu. În Iași au început să apară plantații pomicole, investițiile de până acum fiind de aproximativ 3 milioane de euro. O sumă aproape dublă va fi investită în acest sector, în Iași, în următorii doi ani. Alte două sesiuni de depunere vor fi deschise luna viitoare în cadrul submăsurii 15.1- „Plăți pentru angajamente de silvo-mediu”, fiind disponibile aproape 43 de milioane de euro, dar și submăsura 17.1- „Contribuții la primele de asigurări”. Anul trecut, fermierii din Iași au depus la AFIR cereri de finanțare în valoare de aproximativ 50.000 de euro iar banii au fost deja decontați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *