Prima pagină » Actualitate » Se dau noi ajutoare pentru români! Ce sume vor fi acordate cetățenilor
Se dau noi ajutoare pentru români! Ce sume vor fi acordate cetățenilor

Se dau noi ajutoare pentru români! Ce sume vor fi acordate cetățenilor

17 mai 2024, 13:00,
în Actualitate

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat joi, 16 mai 2024, că se dau noi ajutoare pentru români! Vor fi inițiate două proiecte de sprijjin financiar. Iată ce sume vor fi acordate cetățenilor.

Se dau noi ajutoare pentru români!

Simona Bucura-Oprescu a anunțat că vor fi derulate proiectele FORMACTIV- Formare și muncă activă, în valoare de 59 de milioane de euro, adresate unui grup țintă de 5.105 de șomeri și START- ”Investește în calificare pentru viitor!”, cu o valoare de 27 de milioane de euro, adresate unui grup țintă de 1.972 de șomeri.

Ministrul a subliniat că aceste proiecte susțin integrarea tinerilor pe piața muncii. Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a menționat că formarea profesională prin programe la locul de muncă, prin acordarea de sprijin financiar angajatorilor care încheie contracte de ucenicie cu șomeri, este o prioritate.

„Formarea profesională prin programe la locul de muncă prin acordarea de sprijin financiar angajatorilor care încheie contracte de ucenicie cu șomeri este o prioritate. De aceea vom derula proiectele FORMACTIV- Formare și muncă activă, în valoare de 59 de milioane de euro, care vizează un grup țintă de 5.105 șomeri non-NEETs, și proiectul START- Investește în calificare pentru viitor!, cu o valoare de 27 de milioane de euro, care vizează un grup țintă de 1.972 de șomeri NEETs. Sprijinim în acest fel integrarea tinerilor pe piața muncii.”, a precizat Ministrul Muncii.

Având în vedere necesitatea tot mai acută de forță de muncă calificată în toate sectoarele de activitate, cu accent pe industrie, Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat că Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă va iniția două proiecte majore de formare profesională finanțate din Fondul Social European în perioada următoare.

Indemnizație pentru o anumită categorie de cetățeni

Văduvele de veterani de război, invalizii și veteranii de război primesc o veste bună. Indemnizațiile pentru aceste categorii de beneficiari au fost majorate, ajungând la suma semnificativă de 3.500 de lei lunar.

Condițiile pentru a beneficia de indemnizație sunt bine stabilite. Văduva de război trebuie să fie soția supraviețuitoare a veteranului decedat pe front, în prizonierat sau ca urmare a rănilor sau bolilor contractate în timpul serviciului militar. Veteranii de război, invalizii și văduvele care îndeplinesc aceste condiții primesc lunar o indemnizație de gratitudine, neimpozabilă, în valoare de 50% din câștigul salarial mediu brut.

Pe lângă indemnizația lunară, soțiile supraviețuitoare ale veteranilor beneficiază și de alte facilități, inclusiv călătorii gratuite, scutiri de taxe și impozite, asistență medicală gratuită, bilete de tratament, și ajutor anual pentru acoperirea costurilor de chirie, energie termică și energie electrică.

Guvernul promite mai mulți bani pentru mame în acest an. Măsura vizează în medie 15.000 de mame. Acestea vor primi un tichet electronic în valoare de 2.000 de lei. Banii pot fi utilizați pentru achiziţionarea elementelor necesare unui trusou în primele trei luni după naştere. Tichetul va fi acordat pentru fiecare copil născut. Acesta poate fi folosit pentru achiziţionarea de articole de îngrijire, îmbrăcăminte şi materiale sanitare destinate bebeluşilor.

De la 1 martie 2024, toate ajutoarele de stat calculate pe baza valorii ISR au fost majorate. Printre acestea se numără indemnizația de șomaj, alocația lunară de plasament sau prestațiile sociale pentru persoanele cu handicap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *