Prima pagină » Actualitate » Se dau minimum 100 de euro de persoană! Banii vor intra direct în conturile bancare
Se dau minimum 100 de euro de persoană! Banii vor intra direct în conturile bancare

Se dau minimum 100 de euro de persoană! Banii vor intra direct în conturile bancare

22 mai 2024, 10:25,
BZI.ro, în Actualitate

Vești bune pentru acești români care vor primi săptămâna aceasta subvenții importante în conturile bancare. Astfel, se dau minimum 100 de euro de persoană celor din sectorul vegetal, în contextul crizei generate de conflictul din Ucraina, cât și sectoarelor suin și avicol.

Se dau minimum 100 de euro de persoană

Fermierii din România urmează să primească subvenții importante în conturile bancare în această săptămână, după ce Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a autorizat sumele destinate acestora. Plățile fac parte dintr-un ajutor destinat atât sectorului vegetal, în contextul crizei generate de conflictul din Ucraina, cât și sectoarelor suin și avicol.

Directorul APIA Mureș, Ovidiu Săvâșcă, a anunțat că aproximativ 25 de milioane de lei vor fi distribuiți fermierilor din județul Mureș, cu beneficiarii variind de la persoane fizice la diverse forme de organizare juridică. Ajutorul de stat, în valoare de 100 de euro pe hectar, se adresează celor care au cultivat grâu, rapiță și orz în toamna anului 2022 și care au depus cererea de plată în 2023.

„Banii vor intra în conturile fermierilor săptămâna aceasta. Beneficiarii trebuiau să se încadreze la producători agricoli, indiferent de forma de organizare, aici este un lucru bun, pentru că inclusiv și persoanele fizice beneficiază de acest ajutor de stat, să fi depus cererea de plată în 2023 și să aibă suprafață determinată de minim un hectar. În general, tot ce înseamnă culturi de toamnă au fost eligibile, practic, a fost chiar foarte ușor de accesat”, a declarat șeful APIA Mureș, Ovidiu Săvâșcă.

Bani pentru crescătorii de animale

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, face un anunț către fermierii români că își vor primi sumele suplimentare promise de guvernanți pentru fiecare hectar cultivat în sectorul vegetal. Acesta spune că toți beneficiarii eligibili vor primi ajutorul de 100 de euro, pentru crescătorii de porci, păsări și din sectorul vegetal.

Fermierii români își vor primi sumele promise pentru achitarea ajutorului de 100 euro / ha, pe cadrul de criză Ucraina, spune ministrul Agriculturii, Florin Barbu. 100 euro / echivalent UVM (coeficient de conversie) vor primi și cei din sectorul creșterii porcilor și păsărilor.

Am obținut suplimentarea sumelor necesare pentru achitarea ajutorului de 100 de euro/ha, pentru sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina, respectiv 100 euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin și avicol. Bugetul total este acum de 1,86 miliarde de lei, astfel încât toți beneficiarii eligibili vor primi ajutorul de 100 de euro. Fondurile vor fi distribuite astfel: peste 1,53 miliarde de lei pentru fermierii din sectorul vegetal; peste 141 de milioane de lei pentru crescătorii de porci;  peste 181 de milioane de lei pentru crescătorii de păsări. Așa cum Guvernul a promis, fermierii vor primi 100 euro/hectar, respectiv 100 euro pentru UVM la porc și pasăre.

Centrele județene ale Agenției de Plăți pentru Intervenție în Agricultură urmează să efectueze plățile către toți beneficiarii eligibili.

„Este pentru prima dată în ultimii 30 de ani când acest tip de subvenție este acordat și persoanelor fizice, nu doar persoanelor juridice”, a menționat Florin Barbu.

Până acum, au fost alocați peste 1,86 miliarde de lei, sumele fiind de peste 1,53 miliarde lei pentru fermierii din sectorul vegetal, peste 141 de milioane de lei pentru crescătorii de porci și peste 181 milioane lei pentru crescătorii de pasăre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *