Prima pagină » Actualitate » Se dau câte 100 de lei înainte de Paște. Românii trebuie să depună o cerere la primărie

Se dau câte 100 de lei înainte de Paște. Românii trebuie să depună o cerere la primărie

20 mart. 2024, 07:59,
BZI.ro, în Actualitate

Se dau câte 100 de lei înainte de Paște. Din luna martie 2024, pe lângă cardurile de alimente, cetățenii pot solicita beneficii sub formă de tichete sociale pentru  a-și cumpăra produse de bază. Românii trebuie să depună o cerere la primărie pentru a beneficia de cei 100 de lei.

Se dau câte 100 de lei înainte de Paște

Primăriile din diverse orașe ale țării au lansat programe pentru acordarea tichetelor sociale înainte de sărbătorile pascale. Această asistență financiară în valoare de 100 de lei pe beneficiar este destinată exclusiv pensionarilor din sistemul public care au împlinit sau împlinesc vârsta de 65 de ani în cursul acestui an calendaristic.

Persoanele pensionate care doresc să beneficieze de această subvenție nu trebuie să primească și alte forme de sprijin financiar din programele destinate asistenței sociale, precum indemnizațiile acordate celor cu handicap grav sau accentuat.

Tichetele sociale în valoare de 100 de lei, acordate înainte de Paște, pot fi folosite pentru achiziționarea diverselor bunuri și servicii, inclusiv produse alimentare, articole de curățenie și igienă personală sau pentru locuință, medicamente, îmbrăcăminte și încălțăminte.

Procedura de solicitare a tichetelor sociale este simplă și presupune completarea unui formular de cerere/declarație pe propria răspundere, care poate fi obținut și depus la diverse centre și instituții publice.

Când vor intra banii pe cardurile de alimente

În anul 2024, persoanele vulnerabile cu venituri nete mai mici de 2000 de lei beneficiază de cardurile sociale pentru alimente și mese calde în valoare de 250 de lei, o dată la două luni.

Pentru anul 2024, calendarul acordării celor șase tranșe de câte 250 de lei este următorul: februarie, aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie.

Ajutorul financiar este de 250 de lei și va fi acordat în șase rate. De el vor beneficia aproximativ 2,7 milioane de români cu venituri mici, din categoriile speciale, mai precis persoanele cu handicap, pensionarii, beneficiarii de legi speciale, persoanele de peste 65 de ani cu venit minim și persoanele fără adăpost. Aceste tichete pot fi folosite pentru achiziționarea produselor alimentare, articolelor de curățenie și igienă personală sau pentru locuință, medicamentelor, hainelor și încălțămintei. În luna aprilie, cardurile sociale pentru milioane de români vor fi încărcate.

Mulți români sunt de părere că programul ,,Sprijin pentru România” nu este în totalitate un succes. Pentru a veni în soluționarea problemelor celor nemulțumiți de cardurile de alimente, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a înființat o linie directă de comunicare cu beneficiarii programului, pentru ca aceștia să semnaleze situațiile neplăcute cu care se confruntă. Beneficiarii acestui ajutor de la Stat sunt supărați pentru că există cazuri în interiorul aceluiași județ în care unii oameni au primit banii pe card, iar alții nu au primit nimic pe cardul de alimente.

Înainte de Paște, românii care îndeplinesc anumite condiții, pot primi 100 de lei pentru a-și cumpăra alimente de bază. Tot ce trebuie de făcut este să se depună o cerere la primărie și o declarație pe propria răspundere. Românii aflați în dificultate vor beneficia de tichete pentru masa de Paște, unul în valoare de 100 de lei, dar și cel pentru alimente de bază. Această asistență este destinată în principal pensionarilor cu venituri reduse, persoanelor cu dizabilități și celor fără adăpost.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *