Prima pagină » Actualitate » Se dau 719 lei de persoană! Banii intră pe carduri pe 8 iunie
Se dau 719 lei de persoană! Banii intră pe carduri pe 8 iunie

Se dau 719 lei de persoană! Banii intră pe carduri pe 8 iunie

30 mai 2024, 09:09,
BZI.ro, în Actualitate

Cu puțin timp înainte de Ziua Internaționale a Copilului, autoritățile române au detaliat procedura de transfer a banilor privind alocația de stat. De asemenea, au precizat situațiile care fac excepție de la regulile generale. Astfel, se dau 719 lei de persoană.

Se dau 719 lei de persoană în România

În Uniunea Europeană, țara responsabilă pentru securitatea socială, inclusiv pentru prestațiile familiale, este aceea în care o persoană are un statut economic și o locuință stabilă. Asistența financiară acordată unui adult cu copii nu este determinată de naționalitate, ci de locul de reședință în care s-a stabilit.

În România, țară UE, conform legislației naționale, sunt stabilite anumite condiții pentru acordarea alocațiilor pentru copii. Părinţii trebuie să dețină un loc de muncă în țară, să primească pensie de stat în cadrul sistemului de securitate socială sau să aibă stabilită rezidență pe teritoriul țării.

Alocația pentru copii constituie un suport oferit de stat familiilor care îngrijesc și cresc copii cu vârsta de până la 18 ani. Această sumă de bani este acordată ca un adaos la veniturile financiare ale adulților, cu scopul de a asigura condiții favorabile pentru creșterea, îngrijirea și educația copiilor.

În luna iunie este sărbătorită Ziua Copiilor, iar părinții își doresc să îi răsfețe pe cei mici cu mici cadouri sau activități distractive, însă pentru acestea, cât și pentru îngrijirea și creșterea copiilor, părinții așteaptă cu nerăbdare alocațiile pentru luna iunie a anului 2024. Alocațiile copiilor pot fi distribuite prin două metode, prin poștă sau pe card, iar acestea sunt virate sau ridicate lunar, în ziua de 8 a lunii în care ne aflăm

Cât au crescut alocațiile copiilor în 2024

La începutul anului 2024, în România au fost implementate unele modificări referitoare la cuantumul alocațiilor acordate de către stat adulților cu copii. În luna ianuarie, alocațiile pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani au crescut cu 13,8 procente. Astfel, suma lunară a crescut de la 256 de lei la 292 de lei.

De asemenea, alocațiile pentru copiii cu vârsta sub 2 ani sau peste acest prag, care prezintă handicap, au fost majorate. Dacă în anul 2023, părinții cu copii care aveau anumite afecțiuni de sănătate primeau 631 de lei lunar, în anul curent beneficiază de o sumă de 719 de lei.

Alocația pe care o primesc părinții sau reprezentanții legali ai copiilor minori, pentru a asigura condiții favorabile de creștere, îngrijire și educație, poate fi suspendată în situația în care adulții nu au încasat suma de bani într-un interval consecutiv de trei luni.

Conform legii, alocațiile pentru copii sunt virate în conturi în data de 8 a fiecărei luni. Având în vedere că pe 1 iunie este celebrată Ziua Internațională a Copilului, mulți părinți s-au întrebat dacă există posibilitatea de a încasa sumele de bani mai devreme decât de obicei.

Potrivit autorităților române, în luna iunie 2024, alocațiile copiilor vor fi virate în conturile părinților tot pe data de 8 a lunii. Excepția de la această regulă este doar în cazul în care data stabilită pentru transferul banilor cade într-o zi de weekend sau într-o zi de sărbătoare legală.

Astfel, părinții cu copii care au anumite afecțiuni de sănătate beneficiază de o sumă de 719 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *