Prima pagină » Informații utile » Se dă ajutor de înmormântare de la serviciu? Iată ce acte sunt necesare

Se dă ajutor de înmormântare de la serviciu? Iată ce acte sunt necesare

27 dec. 2024, 13:25,
Redacția BZI în Informații utile

În mod normal se  dă ajutor de înmormântare de la serviciu pentru a sprijini angajații în momente dificile. Acest beneficiu financiar este un gest de solidaritate din partea angajatorului, menit să acopere o parte din cheltuielile legate de înmormântare.

În multe organizații, se oferă ajutor de înmormântare pentru a susține financiar angajații într-un moment dificil, precum pierderea unei persoane apropiate. Acest sprijin este reglementat de politicile interne ale companiei și poate acoperi o parte din costurile funerare.

Se dă ajutor de înmormântare de la serviciu?

Pierderile familiale sunt momente dificile în viața fiecăruia, iar cheltuielile asociate unei înmormântări pot adăuga presiuni financiare considerabile. O întrebare frecventă în astfel de situații este dacă se dă ajutor de înmormântare de la serviciu și cum poate fi accesat acest beneficiu.

Ajutorul de înmormântare de la serviciu este un sprijin financiar pe care angajatorii îl pot acorda angajaților în cazul decesului unui membru al familiei sau, în unele cazuri, al angajatului însuși. Acest ajutor este reglementat fie prin contractele colective de muncă, fie prin regulamentele interne ale companiei. Iată și cât este ajutorul de lemne.

Beneficiul are scopul de a acoperi o parte din costurile funerare, oferind astfel un sprijin rapid într-o perioadă sensibilă. Prin acordarea acestui ajutor, companiile demonstrează responsabilitate socială și empatie față de angajații lor.

Angajații au dreptul la un ajutor in cuantum de 500 lei in cazul decesului unui membru de familie pe care îl întrețin. La decesul angajatului se acorda membrilor de familie ai acestuia sau persoanelor din afara familiei care au suportat cheltuielile ocazionate de deces, un ajutor in cuantum de 800 lei.

De obicei, ajutorul de înmormântare de la serviciu este destinat: angajaților activi, în cazul decesului unui membru de familie (soț, soție, copil, părinte); familiilor angajaților, în cazul în care angajatul decedează; pensionarilor care au activat în companie, dacă aceasta are o astfel de prevedere.

Cum se poate obține?

Pentru a beneficia de ajutorul de înmormântare, angajatul sau familia acestuia trebuie să depună o cerere la departamentul de resurse umane. Documentele necesare pot include: certificatul de deces; documente care atestă gradul de rudenie; facturi sau documente care dovedesc cheltuielile funerare. Procedura poate varia în funcție de politica fiecărei companii, dar în general, procesul este simplificat pentru a facilita accesul rapid la sprijin.

Valoarea ajutorului de înmormântare diferă de la o companie la alta. Unele firme oferă sume fixe, stabilite în regulament, în timp ce altele acordă un procent din salariul mediu pe companie sau pe economie. Află și cât costă o asigurare de sănătate privată.

Există și situații în care companiile colaborează cu fonduri private de asigurări sociale sau case de ajutor reciproc, astfel încât sprijinul să fie consistent.

În sectorul public, de regulă, ajutorul de înmormântare este prevăzut în contractele colective naționale. Funcționarii publici beneficiază frecvent de astfel de ajutoare.
În sectorul privat, companiile mari sau multinaționale oferă acest beneficiu ca parte din pachetele de sprijin pentru angajați.

În ceea ce privește firmele mici, ajutorul de înmormântare este mai rar în firmele mici, dar poate fi acordat ca gest de bunăvoință. Faptul că se dă ajutor de înmormântare de la serviciu este un semn clar al responsabilității sociale pe care o companie o are față de angajații săi.

Bugetul.ro
Directivă UE pentru România care nu mai suportă amânare. Sistemul bancar din țara noastră trebuie să implementeze rapid ce se cere de la Bruxelles
redactia.ro
Un copil de doi ani a supravieţuit miraculos după ce a căzut de la etajul 15 al unui zgârie-nori
Bugetul.ro
Spaima care vine dinspre UE! Guvernul României ar putea primi ordin să mărească toate salariile actuale din sistemul bugetar în perioada următoare
a1.ro
Cum arată acum băiatul pe care Oana Sârbu l-a adoptat pe când forma un cuplu cu Robert Turcescu. Alexandru are 16 ani
Playtech.ro
Horoscopul zilei. Influenţa Lunii în Balanță aduce o energie aparte pentru toate zodiile
observatornews.ro
O tânără din Bacău a pierdut 160.000 de euro, crezând în promisiunile unei ghicitoare de pe TikTok
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Ziua decisivă a alegerilor prezidențiale, sub influența Lunii în Capricorn
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
CUTREMUR în România! A murit cu o zi înainte de alegeri, iar țara e în doliu
Playtech.ro
Imagini rare cu Mirabela Grădinaru. Cum arăta partenera lui Nicușor Dan în urmă cu câţiva ani
Dailybusiness.ro
Românii, „salahorii” Europei: Muncim cel mai mult, dar trăim cel mai puțin!
RomaniaTV
GAFĂ uriașă făcută de Ilinca. Soția lui Simion, prinsă cu o minciună foarte gravă. S-a făcut de rușine în fața unei țări întregi!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Anunţul care bulversează TOTAL alegerile prezidenţiale. Răsturnare incredibilă de situaţie
redactia.ro
George Simion, gafe după gafe la limba franceză în direct la TV. Momentul a devenit viral. Nous voulons… o încetare a focului
ego.ro
Oana Roman, momente dramatice, EXCLUSIV: ”O relație abuzivă și toxică...”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`