Prima pagină » International » Se construiește cel mai înalt zgârie-nori de lemn din lume. Construcția va costa 700 de milioane de dolari
Se construiește cel mai înalt zgârie-nori de lemn din lume. Construcția va costa 700 de milioane de dolari

Se construiește cel mai înalt zgârie-nori de lemn din lume. Construcția va costa 700 de milioane de dolari

30 aug. 2024, 12:40,
Mirela Gabriela Todosi în International

Se construiește cel mai înalt zgârie-nori de lemn din lume. Orașul american Milwaukee deține deja cel mai înalt turn din lemn, dar un alt zgârie-nori din lemn, și mai înalt, va fi adăugat la acest turn impunător. Construcția va costa 700 de milioane de dolari.

Se construiește cel mai înalt zgârie-nori de lemn din lume

Noul zgârie-nori din lemn include un turn de 55 de etaje realizat în principal din lemn masiv. Construcția va costa aproximativ 700 de milioane de dolari. Planul trece în prezent prin procesul de aprobare al orașului. Proiectul de turn va avea o înălțime de aproximativ 182 de metri.

Codurile de construcție au evoluat, unele țări din Europa impunând utilizarea construcțiilor din lemn ca parte a obiectivelor lor climatice. În SUA, Codul internațional al construcțiilor și-a actualizat politica privind lemnul de masă în 2021, permițând clădirile din lemn de masă de peste șase etaje.

Turnul propus va folosi în continuare fundații din beton și componente din oțel pentru a forma miezul lifturilor, dar se estimează că lemnul va reprezenta aproximativ 90% din materialul de construcție. Turnul din Milwaukee va contribui la promovarea inovațiilor în domeniul arhitecturii ecologice și va deschide imaginația oamenilor cu privire la construcțiile din lemn.

Cea mai înfricoșătoare construcție din lume

Un pod suspendat din China deține titlul de cel mai înfricoșător pod din lume. Deși are o lungime de 240 de metri, acest pod spectaculos nu are turnuri sau bază pentru suport. Podul se bazează doar pe patru cabluri de oțel pentru a susține vehicule de până la 45 de tone. Este suficient de lat doar pentru ca un singur vehicul să treacă, dar deși dispune de plase de siguranță pe fiecare parte, o mișcare greșită a șoferilor poate duce la o tragedie. Podul suspendat peste defileul râului Dadong din districtul Wulong al orașului Chongqing este un proiect temporar conceput pentru a facilita construcția unei structuri și mai impresionante, podul Shuangbao.

Un alt pod spectaculos este Podul Beipanjiang din China care a obținut titlul de cel mai înalt pod din lume. În același timp este considerat cel mai periculos pod, deși este o construcție monumentală sigură. Podul impunător se întinde pe 720 de metri peste râul Beipan și are o lungime de 1.341 de metri.

Lucrările de construcție au început în anul 2013 și s-au încheiat în septembrie 2016, iar costurile au fost uriașe, aproximativ 138 de milioane de euro. China mai deține un record când vine vorba de poduri. Este vorba de podul de sticlă din zona unui canion uriaș din Parcul Național Tianmenshan. Cei care trec peste pod sunt înspăimântați, dar în același timp fascinați de priveliște și de construcția impunătoare. Tot în China se află și autostrada care a doborât zece recorduri mondiale. Proiectul a început în anul 2017 și anul acesta are termen de finalizare. Autostrada maritimă are 24 de km și cuprinde poduri, insule artificiale, tuneluri scufundate și drumuri subacvatice.

Un record este deținut și de Japonia, unde se află mai multe poduri de viță de vie. Podurile se găsesc în îndepărtata vale Iya de Vest. Turiștii care trec peste podurile de viță de vie ce traversează râul Iya-Gawa de pe Insula Shikoku, lângă Tokushima, rămân uimiți de peisajele spectaculoase. Cu toate acestea, traversarea lor este periculoasă din cauza spațiilor mari dintre bucățile de bambus împletit cu viță de vie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`