Prima pagină » Actualitate » Se cere formarea unei coaliţii mondiale împotriva lui Vladimir Putin

Se cere formarea unei coaliţii mondiale împotriva lui Vladimir Putin

24 feb. 2022, 09:27,
în Actualitate

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, în contextul atacului militar al Rusiei, a cerut în această dimineaţă, 24 februarie, formarea unei coaliţii mondiale împotriva lui Vladimir Putin, pentru a-l forţa să revină la pace.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Kiev Nikolenko a făcut și el primele declarații privind situația actuală.

presedintele ucrainean vladimir zelenski

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Kiev Nikolenko a făcut și el primele declarații privind situația actuală

 

Formarea unei coaliţii mondiale împotriva lui Vladimir Putin

După ce a avut conversaţii telefonice cu preşedintele SUA, Joseph Biden, cu premierul britanic Boris Johnson şi cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, Volodimir Zelenski a declarat că vrea formarea unei coaliţii împotriva lui Vladimir Putin.

„Suntem pe cale să constituim o coaliţie împotriva lui Putin. Lumea trebuie să forţeze Rusia să facă pace”, a declarat preşedintele ucrainean.

Ministrul de Externe din Ucraina, Dmytro Kuleba, a avertizat Rusia că armata ucraineană nu va ceda.

„Puţin a atacat, dar nu fuge nimeni. Armata, diplomaţii, toată lumea lucrează. Ucraina luptă. Ucraina se apără. Ucraina va câştiga”, a spus Dmytro Kuleba.

presedintele rus Vladimir Putin

Reprezentanţii Ucrainei au declarat că acţiunile Rusiei vor fi considerate în mod formal drept „act de război”

Acţiunile Rusiei considerate „act de război”

De acum înainte, declară reprezentanţii Ucrainei, acţiunile Rusiei vor fi considerate în mod formal drept „act de război”. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Kiev Nikolenko a declarat că acţiunile Rusiei sunt un atac asupra suveranităţii Ucrainei.

„Acţiunea Rusiei este un act de război. Este vorba despre un atac asupra suveranităţii Ucrainei, asupra integrităţii teritoriale, o încălcare a statutului ONU şi a normelor fundamentale şi principiilor dreptului internaţional”, a declarat Oleg Nikolenko.

Acesta a mai adăugat că Ucraina îşi cere dreptul la autoapărare în conformitate cu legislaţia internaţională.

” Armata ucraineană este pregătită să respingă agresorul şi să apere cu toată forţa teritoriul ţării”, a subliniat Oleg Nikolenko.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe a cerut comunităţii internaţionale să intervină imediat pentru protejarea Ucrainei.

presedintele ucrainean volodimir zelenski

Volodimir Zelenski a declarat că vrea formarea unei coaliţii împotriva lui Vladimir Putin

Rusia a distrus bazele aeriene din Ucraina

Reamintim, Rusia a afirmat în această dimineață, 24 februarie, că a distrus baze aeriene și apărarea antiaeriană din Ucraina. De asemenea, Ucraina susține că a doborât și ea cinci avioane și un elicopter aparținând Rusiei. Se dau lupte grele în aceste momente în Ucraina, iar forțele internaţionale sunt în continuă alertă.

Toate acestea se desfășoară în condițiile în care sunt deja două avioane militare din Ucraina care au aterizat de urgență în România. Forțele armate ucrainene declară că au doborât cinci avioane rusești și un elicopter.

„Păstrați calmul și credeți în apărătorii Ucrainei”, se spune în declarația forțelor ucrainene.

În semn de răspuns pentru declarațiile ucrainene, Ministerul Apărării din Rusia a negat că aeronavele sale ar fi fost doborâte.

Având în vedere situația actuală, în contextul atacului militar al Rusiei, Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, a cerut formarea unei coaliţii mondiale împotriva lui Vladimir Putin, pentru a-l forţa să renunțe la represalii și să revină la pace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`