Prima pagină » Economic Local » Se caută specialiști în domeniul securității și sănătății în muncă, la Iași, dar și în resurse umane sau recrutare
Se caută specialiști în domeniul securității și sănătății în muncă, la Iași, dar și în resurse umane sau recrutare

Se caută specialiști în domeniul securității și sănătății în muncă, la Iași, dar și în resurse umane sau recrutare

04 iul. 2024, 02:00,
Raluca COSTIN, în Economic Local

Angajatorii din Iași au postat ofertele de muncă și au nevoie de specialiști în domeniul securității și sănătății în muncă, specialiști în resurse umane sau recrutare. Potrivit AJOFM Iași, sunt disponibile aproape 1.000 de locuri de muncă

Aproape 1.000 de locuri de muncă, atât pentru persoanele cu studii medii, cât și cu studii superioare, sunt disponibile în această perioadă, potrivit Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Iași. Multe dintre posturi sunt destinate persoanelor cu studii superioare. Astfel, CNUD Efco Operations SRL sau Das SRL angajează specialiști în domeniul securității și sănătății în muncă, cu studii superioare și experiență de 5 ani. Tot în domeniul acesta face angajări și Arcadis Excellence Center, care caută specialist în resurse umane. De asemenea, Euro Cont Expert Iași angajează referent în resurse umane. Angajatorii din Iași susțin că în ultimii ani s-a accentuat problema forței de muncă.

„Am căutat, jumătate de an, o femeie de serviciu. Deci am 4 angajați și aveam nevoie de o persoană care să vină să facă curățenie câteva ore pe zi. Nu am găsit! Mi-a recomandat o amică pe cineva care nu avea un loc de muncă stabil și voia să facă niște bănuți. Are două luni de când vine la muncă”, susține Ionuț P., antreprenor din Iași.

Se caută specialiști în diverse domenii la Iași

Patronii din Iași au postat anunțuri de angajare și pentru vânzătoare, femeie de serviciu sau îngrijitoare. Salariile sunt cuprinse între 3.000 și 4.000 de lei net, lunar. Persoanele cu studii superioare pot să se angajeze ca specialist în achiziții sau în  IT. Compania AG Steal Building & Cladding SRL angajează specialist în achiziții publice, iar Shoreline Software SRL, programator de sistem informatic. Se caută șoferi, agenți de pază sau lăcătuș mecanic. Printre firmele care fac angajări sunt Gazmir Iași SRL, Cnud Efco Operations SRL (Grenzebach Romania SRL), Construcții Hidrotehnice SA Iași, care au nevoie de lăcătuș mecanic. Salariile pentru aceste posturi sunt cuprinse între 3.000 și 4.500 de lei, însă pot fi mai mari, în funcție de experiență. Tot în această perioadă, se fac angajări în domeniul serviciilor. Astfel, companiile de pază Pantera, Gip Est, Stefan Security angajează agenți de securitate. Salariile din acest domeniu sunt cuprinse între 2.500 și 4.000 de lei, în funcție de experiență.

Locuri de muncă în străinătate, în diverse domenii

Ieșenii care vor să muncească în străinătate au la dispoziție mai multe posturi. Astfel, aceștia se pot angaja în Norvegia, ca muncitori în acvacultură. O companie din această țară are nevoie de 50 de muncitori în acvacultură. Potrivit anunțului de angajare, experiența din producția de somon sau alte produse alimentare este un avantaj, dar nu o necesitate. Ieșenii pot câștiga 207,78 NOK pe oră, adică 18,15 euro/oră. De asemenea, angajații trebuie să vorbească limba engleză cursiv. Tot în Norvegia se fac angajări în domeniul auto. Astfel, o firmă din această țară are nevoie de 20 de mecanici de autovehicule și camioane. Viitorii angajați trebuie să aibă minim trei ani de experiență în domeniu și cunoștințe de limbă engleză sau norvegiană. Astfel, indiferent că vor să lucreze în țară sau în străinătate, ieșenii au la dispoziție sute de locuri de muncă în Iași sau în afara țării, unde se caută specialiști.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *