Prima pagină » Local » Se caută donatori de sânge pentru băiatul de 15 ani ce a fost implicat într-un accident feroviar la Suceava – UPDATE
Se caută donatori de sânge pentru băiatul de 15 ani ce a fost implicat într-un accident feroviar la Suceava - UPDATE

Se caută donatori de sânge pentru băiatul de 15 ani ce a fost implicat într-un accident feroviar la Suceava – UPDATE

17 ian. 2023, 13:26,
BZI.ro, în Local

Un băiat în vârstă de 15 ani a fost prins sub tren marți, 17 ianuarie,  în apropiere de Gara Vatra Dornei Băi. Conform martorilor, adolescentul avea căștile pe urechi și telefonul în mână, și nu a putut fi atent că se apropie trenul.

UPDATE: Adolescentul a ajuns in stare gravă, mai întâi la Spitalul de Neurochirurgie din Tătărași pentru ca mai apoi să fie transferat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași, la sala de operație.

” Este vorba despre un politraumatism prin accident feroviar cu amputație traumatică la gamba stângă, traumatism cranio-cerebral, contuzie toraco-abdominală, șoc posttraumatic, șoc hemoragic. Pacientul respiră spontan, este conștient. S-au instituit măsuri de suport vital, explorări imagistice. A întrat în BLOC OPERATOR, cu echipa multidisciplinară- Chirurgie Pediatrică, Plastică, Ortopedie, ATI și Neurochirurgie. Se anticipează replantarea segmentului de membru amputat. Membrul amputat a ajuns la spitalul nostru odată cu pacientul. Echipa multidisciplinară va decide atitudinea terapeutică”, a anunțat Solange Tamara Roșu, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași.

ȘTIRE INIȚIALĂ

O ambulanță l-a transportat la Compartimentul Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Vatra Dornei, unde a fost stabilizat. De aici, minorul a fost transferat cu un elicopter SMURD la Spitalul Clinic de Copii „Sf. Maria” din Iași.

Valentin Stan, managerul spitalului din Vatra Dornei, le-a spus reporterilor suceveni că echipajul medical a recuperat și partea de picior amputată de tren, care a fost menținută viabilă cu gheață, în vederea reconstrucției.

„Sperăm să fie bine”, a mai spus Valentin Stan.

Acum însă, s-a lansat o campanie pentru băiatul în vârstă de 15 ani, iar cei care vor și pot dona sânge, sunt așteptați la Spitalul Clinic de Copii „Sf. Maria” din Iași.

„E nevoie URGENTĂ de sânge pentru un copil implicat într-un accident feroviar. E adus de urgență la Sf. Maria si trebuie intervenit pentru replantare membru.

Nu stiu dacă se ține, dar numele e Cristian Cuciureanu.

Mulțumim”, este precizat pe rețelele de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *