Prima pagină » Economic Local » Se caută diriginte de șantier pentru proiectul „Iași Industrial Park”, în valoare de 3 milioane de euro
Se caută diriginte de șantier pentru proiectul

Se caută diriginte de șantier pentru proiectul „Iași Industrial Park”, în valoare de 3 milioane de euro

19 iun. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

„Iași Industrial Park” este o nouă investiție anunțată de Consiliul Județean Iași. Pe lângă procedura de execuție, a fost lansată și licitația pentru achiziția serviciilor de diriginte de șantier. Noul parc industrial va avea o suprafață de 18,6 hectare

Consiliul Județean (CJ) Iași continuă programul de investiții în cadrul unui proiect pentru amenajarea unui parc industrial în comuna Lețcani, județul Iași. După lansarea licitației pentru execuția lucrărilor, autoritatea contractantă a lansat procedura pentru achiziția serviciilor de dirigenție de șantier. Recent, la sesiunea de depunere a ofertelor a fost depusă o singură ofertă din partea Medos Construct & Consulting SRL, din Iași. Societatea este controlată de Cecilia Peterca. În 2020, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 3,3 milioane de lei, profit de 783.726 lei, cu un număr de 6 angajați. Proiectul de la Lețcani a fost în centrul unui scandal în urmă cu doi ani.

Investiția de la Lețcani este de 3 milioane de euro

Suprafața disponibilă pentru noul parc industrial este de 18,6 hectare. La procedura pentru amenajarea noului sediu administrativ s-au prezentat două societăți: Iasicon SA și Pavi – Lux, ambele cu sediul social în Iași. Valoarea estimată a execuției este de 15,6 milioane lei, fără TVA, aproape 3 milioane de euro.

„Situația existentă a obiectivului de investiții studiat este reprezentată de parcul industrial propus în extravilan com. Lețcani, jud. Iași, unde se constată lipsa unei zone special amenajate în scopul dezvoltării industriale (hale de depozitare, facilități energetice, infrastructură, condiții administrative și juridice). Zona studiată prezintă potențial pentru dezvoltarea și restructurarea cadrului construit și amenajat, prin: extinderea zonei industriale, a funcțiunilor complementare și amenajarea terenului liber, în legătură cu artere de circulație importante naționale și județene. Necesitatea investiției este dată de contextul unei strategii de dezvoltare economică națională și europeană bazată pe capitalizarea resursei umane și materiale, necesitatea îmbunătățirii calității mediului de afaceri devine prioritară ca factor principal care stă la baza creșterii economice”, se arată în caietul de sarcini.

„Iași Industrial Park” va avea un sediu administrativ

Conform caietului de sarcini, trebuie executat și un drum de aproape un kilometru care să traverseze parcul industrial. Clădirea administrativă va avea regimul de înălțime P+1.

„Zona studiată este dezvoltată edilitar, necesitând prelungirea și realizarea rețelelor pe amplasament, realizarea de lucrări periodice de întreținere și îngroparea tuturor rețelelor situate la vedere. Amplasamentul se va racorda la rețeaua existentă (rețeaua electrică de medie tensiune existentă pe amplasament situată lângă DJ 248B și DN 28, aparținând Eon Moldova Distribuție SA) și apoi se vor realiza rețelele interioare de alimentare cu energie electrică. Cea de-a doua rețea electrică existentă pe amplasament, situată lângă drumurile menționate, se va devia și îngropa pe lângă strada interioară de acces la parcele și limitele de proprietate”, se mai arată în documentația procedurii.

După finalizarea lucrărilor, investitorii au posbilitatea de a concesiona terenuri în vederea dezvoltării unei afaceri. Și Primăria Miroslava a anunțat o serie de investiții la parcul industrial din localitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *