Prima pagină » Titlurile zilei » Se anunță un nou scandal în centrul Iașului! Vecinii vor să anuleze a doua oară proiectul imobiliar al patronului de la Legend Pub – FOTO

Se anunță un nou scandal în centrul Iașului! Vecinii vor să anuleze a doua oară proiectul imobiliar al patronului de la Legend Pub – FOTO

04 iul. 2023, 02:00, 9 ,
Ciprian BOARU, în Titlurile zilei

Afaceristul Cătălin Drăgan, unul dintre asociații de la Legend Pub, nu renunță la proiectul imobiliar controversat din centrul Iașului. În 2022, planul a fost oprit în instanță, dar investitorul a reluat procesul de avizare. Proiectul va fi analizat în cursul acestei săptămâni în cadrul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism

Proprietarii din blocul de pe bulevardul Tudor Vladimirescu nu mai au liniște. Asta, după ce afaceristul Cătălin Drăgan, unul dintre asociații de la Legend Pub, cu relații betonate în Primăria Iași, a reluat procesul de avizare pentru un proiect imobiliar controversat. Prin societatea Teomalis SRL, Cătălin Drăgan a inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unei locuințe individuale cu regimul de înălțime D+P+2E. Suprafața de teren disponibilă este de 337 de metri pătrați și este identificată pe strada Maior Eremia Popescu, nr. 33-35, în apropierea Palatului de Justiție.

Vecinii au arătat că imobilul este prea aproape de blocul 331 și că intenția dezvoltatorului nu era clară în ceea ce privea funcțiunea imobilului. Mai precis, reclamanții au vrut să se asigure ca locuința individuală să nu fie transformată în locuință colectivă, ceea ce ar fi aglomerat și mai mult zona din cauza numărului de autoturisme. În timpul unei dezbateri publice organizate de Primăria Iași, vecinii și-au exprimat punctul de vedere. Între timp, Cătălin Drăgan încerca să obțină autorizația de construire, deși nu avea avizul unic emis de Consiliul Județean Iași.

Reclamațiile au ajuns la Prefectura Iași, iar instituția a cerut anularea Hotărârii de Consiliu Local la Tribunalul Iași. Apoi, magistrații au dat o soluție favorabilă Prefecturii: hotărârea a fost desființată. Cătălin Drăgan nu a renunțat și a înregistrat recursul la Curtea de Apel Iași, pe 17 ianuarie 2022. În cursul zilei de 23 martie 2022, judecătorii au hotărât să mențină soluția dată de Tribunalul Iași, decizia fiind definitivă.

Vecinii anunță că vor face scandal, după ce Cătălin Drăgan a reluat proiectul

După ce proiectul a fost stopat, Cătălin Drăgan a reluat etapele de avizare. În toamna anului trecut, Cătălin Drăgan a obținut un certificat de urbanism pentru construirea clădirii. Nu a adus nicio modificare față de prima variantă a proiectului. Acum, pe data de 05.07.2023, planul va fi analizat de arhitecți, membri în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), constituită la nivelul Primăriei Iași. Vecinii din blocul 331 au anunțat că nu vor renunța și vor relua demersurile pentru blocarea proiectului. Apelat telefonic, Cătălin Drăgan nu a menționat că va obține avizele necesare pentru proiectul imobiliar.

„Vecinii să facă ce doresc, nu este nimic ilegal acolo. Voi face tot ce trebuie. Deocamdată am depus pentru certificatul de urbanism”, a spus Cătălin Drăgan.

Soția este angajată la Primăria Iași

În 2018, terenul de 337 de metri pătrați a fost cumpărat de Cătălin Drăgan de la vechii proprietari, Nicolae și Ioana Gherman, care au avut un proiect similar, dar au renunțat pentru că nu primeau autorizația de construire de la municipalitate. Afaceristul Cătălin Drăgan are relații strânse cu funcționarii din Primăria Iași, așa că s-a gândit să-și încerce norocul. Cristina Drăgan, soția acestuia, este angajată în Palatul Roznovanu pe postul de consilier superior.

În 2021, Cătălin Drăgan a preluat și societatea Merchandising Provider Company SRL, cu o cifră de afaceri de 5,5 milioane de lei, profit de 415.489 de lei și datorii de 1,8 milioane de lei. Firma este prezentă pe piața agențiilor de publicitate. În 2022, din activitatea de la Legend Pub, Cătălin Drăgan a încasat aproximativ 100.000 de euro, sub formă de dividende. Soția a declarat un venit anual de la Primăria Iași de 100.270 de lei, adică aproape 8.000 de lei pe lună.

Vecinii vor să anuleze a doua oară proiectul imobiliar al lui Cătălin Drăgan, dar e de urmărit dacă va primi avizul de oportunitate.

Comentarii
  • Costelu. Tanar la 47 ani si dornic de aventura

    Iasul trebuie sa se dezvolte. Nu poti ramane in Evul Mediu. Daca nu vor bloc nou de locuinte atunci unde sa locuiasca si tinerii in centru, ce vor?
    Vor inca o biserica acolo… sunt sute in Iasi . E terenul vecinilor?
    Chiar nu-i inteleg pe aceia care se opun construirii de noi cladiri in oras, Iasul merge in viitor, nu in trecut.
    Vrei sa nu se construiasca nimic langa blocul tau, mergi la Dolhasca, Grajduri etc. Acolo nu se construieste nimic.
    Orasul Iasi trebuie sa lupte cu orasul Cluj, principalul rival in atragerea tinerilor destepti. Iasul ca sa nu dispara, trebuie sa nu mai lase Clujul sa.i „fure” materia cenusie . In 2023, multi tineri destepti din judetele moldovei aleg Clujul sa.si continuie studiile si poate sa ramana acolo. La Iasi, raman doar elevii de 5, mosnegii &babutele care merg la biserica doar duminica iar in timpul saptamanii umbla cu transportul in comun, EXACT cand pleaca oamenii la munca, …atunci merg ei la piata, plm 🙂
    Iar pentru asa e nevoie sa se construiasca in Iasi,…daca nu, atunci acest oras imbatraneste si dispare , in istorie.

  • Nicăieri în toată lumea asta nu se da autorizație de construcție bloc pe 300 și ceva de mp, dacă acest individ vrea sa facă bloc pe asemenea suprafață, atunci eu care stau la casa și am în proprietate 1300 mp ar trebui sa fac cartier de blocuri pe o asa,, imensitatea,, de suprafață,,,,,, tara de corupți, hoți, și prosti

  • Bre Costelus, si fost macar odata in viata ta, la Cluj? Ai vazut ce inseamna centru, acolo? Despre ce plm vorbesti tu? In centrul Clujului nu exista blocuri (nici macar din perioada comunista), ci doar cladiri istorice. Si asta pentru ca nu au fost atat de prostanaci precum iesenii, care si-au daramat centrul istoric. Asa au aparut Independentei, Stefan cel Mare, etc.
    La Cluj se construieste exclusiv in zona 2, si mai ales in afara orasului. De aceea a ajuns comuna Floresti, cea mai mare din tara. Pentru ca clujenii nu prea mai pot construi in oras, si mai ales blocuri. Si pentru ca clujenii au ceva materie cenusie (aia de care vorbesti tu) si nu cumpara apartamente la blocurile inghesuite intre case, construite pe 300 mp.

  • Costelus,lasa prostiile..
    Tu esti chiar pușlamaua de Dragan

    Du te tu la Grajduri ,Ciurea,hauhaubaubau
    Ai face parte integranta din peisaj
    Mai ales la Zanea

  • Iasul este deja supraaglomerat. Acum cativa ani avea o densitate urbana de peste 3800 loc/km. Duca ne-am lua dupa capul lui Costel – dupa cap, ca minte nu are – atunci ar trebui sa si credem ca Iasul este inaintea oraselor germane:
    Koln (1.017. 155 locuitori) are 2511 locuitori/km2
    Stuttgart (593.923 locuitori) are 2864 locuitori/km2
    Hamburg (1.906.411 locuitori) are 2.500 locuitori/km2

  • Ochelarii de pe mecla ii apartin lui Niculita? Parca la el i-am mai vazut.

  • Daca face și parcare pentru fiecare apartament
    pe proprietate succes .

  • Legend o panarama de pub!!!!

  • Are 2 zile de cand a taiat copacii de langa proprietate. Chiar nu se sezizeaza nimeni ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *