Prima pagină » Local » Se anunță un duel spectaculos între Poli Iași și Rapid București! Stadionul din Copou va fi arhiplin. Tony: „Îi doresc tot binele lui Șumudică, însă vineri, vreau să câștig”
Se anunță un duel spectaculos între Poli Iași și Rapid București! Stadionul din Copou va fi arhiplin. Tony: „Îi doresc tot binele lui Șumudică, însă vineri, vreau să câștig”

Se anunță un duel spectaculos între Poli Iași și Rapid București! Stadionul din Copou va fi arhiplin. Tony: „Îi doresc tot binele lui Șumudică, însă vineri, vreau să câștig”

22 aug. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Local

Politehnica Iași va avea un nou meci dificil acasă, având în vedere că de această dată vine Rapid în Copou. Giuleștenii abia și-au schimbat antrenorul și vin cu ambiții mari în Moldova

Poli Iași are o serie de trei meciuri cu echipe din București, iar bilanțul este pozitiv după meciurile cu Dinamo și FCSB, adunând 4 puncte. De data aceasta, Rapidul vine în Copou, însă nu este într-o formă prea bună. Și-au schimbat antrenorul după doar 6 etape, Neil Lennon fiind înlocuit cu Marius Șumudică.

Poli Iași joacă cu Rapid București în Copou

Ieșenii sunt pe locul 9 cu 7 puncte după 6 etape, însă, surprinzător, punctele au fost obținute în meciurile mai dificile. Acum va fi din nou un meci dificil în Copou. Rapid București este o echipă aflată într-o formă proastă și tocmai și-a schimbat antrenorul. Sezonul trecut, Rapid București a pierdut cu 3-1 în Copou după un meci spectaculos. Meciul va avea loc vineri, 23 august 2024, de la orele 22:00, pe Stadionul „Emil Alexandrescu” din Copou.

„Deja suntem cu gândurile și concentrarea către meciul cu Rapid. O echipă care a investit mulți bani, jucători de top. Se gândesc la titlu. Ne uităm la ce fac ei, au schimbat antrenorul. Din punct de vedere psihic, o să aibă loc o schimbare. Chiar mă bucur că o să-l văd pe Marius Șumudică, deoarece viața lui a fost asemănătoare cu a mea. El a fost în Portugalia, a antrenat acolo, a învățat limba, respectă Portugalia și este respectat. Același lucru vreau să fac și eu în România. Îi doresc tot binele, însă vineri vreau să câștig”, a spus Tony da Silva.

Tony se așteaptă ca la meci să fie mii de suporteri ieșeni, iar atmosfera va fi de zile mari. Cel mai probabil, stadionul va fi plin, având în vedere că biletele se vând rapid. Pentru acest meci, un bilet la peluză costă 40 de lei, iar la tribune 50 de lei.

„O să fie un meci foarte frumos, toată lumea vrea să arate, să arătăm că putem, că avem curaj. Trebuie să schimbăm mentalitatea, fiecare meci, să mergem să câștigăm. Niciodată nu voi cere echipei mele să se retragă, să ținem de rezultat. Avem tot de câștigat și nimic de pierdut. Va fi stadionul plin 100%, publicul a fost mândru de noi pentru ultimele rezultate. Nu avem buget mare, însă avem inima mare”, a precizat tehnicianul portughez.

Schimbările lui Tony dau roade

Tactica lui Tony a început să dea roade, iar jucătorii care au fost aduși în această vară, au început să se impună. Poli are un lot extins, cu jucători care pot intra în orice moment al partidei, lucru care a lipsit în ultimii ani.

„Omrani a făcut o săptămână de pregătire, însă nu este pregătit 100%, însă are experiență, o să ne ajute, are mentalitate de campion. Trebuie să muncească și mai mult, deoarece a jucat mai puțin anul trecut. Marchioni ne lipsește foarte mult, ca persoană și ca jucător. Am avut noroc, o să își revină încet, preconizăm că undeva la două luni va reveni. Harrison este un jucător important, nu a făcut pregătire, a fost bolnav trei săptămâni, din păcate, nu a avut o formă bună. A intrat Kamberi la echipă. Ne aduce un lucru diferit. Momentan joacă el, însă oricine poate intra.”, a mai specificat Tony.

Jucătorii sunt încrezători după victoria cu FCSB și cred că sunt pregătiți să facă o nouă supriză.

„Cred că va fi un meci dificil, contra unui oponent puternic, care nu este într-o fază prea bună. Ne vom concentra la meci la fel cum ar fi același antrenor. Sunt aceeași jucători, punctele sunt cele mai importante. Nivelul este ridicat în România, este calitate, intensitatea este ridicată, trebuie să alergi mult dacă vrei să câștigi, este mai diferit de Portugalia, intensitatea este mai mare”, a transmis Claudio Silva, fundaș la Poli Iași.

Poli Iași poate avansa în prima parte a clasamentului dacă va câștiga meciul cu Rapid București.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *