Prima pagină » Actualitate » Se anunță noi proteste în România. Contabilii și antreprenorii au făcut o petiție pentru ca e-TVA să fie eliminată
Se anunță noi proteste în România. Contabilii și antreprenorii au făcut o petiție pentru ca e-TVA să fie eliminată

Se anunță noi proteste în România. Contabilii și antreprenorii au făcut o petiție pentru ca e-TVA să fie eliminată

01 iul. 2024, 12:33,
BZI.ro, în Actualitate

Dictatura fiscală şi sclavia modernă se instalează tot mai rapid şi în România. Fie că eşti angajat sau antreprenor, toţi românii vor fi afectaţi. O nouă OUG s-a dat peste noapte pentru a sărăci cetățenii, așa cum ne-a obișnuit Guvernul.

Astfel, toate companiile au obligativitatea să declare de mai multe ori pe lună fiecare tranzacţie care include TVA. Toate facturile trebuie declarate în SPV şi oamenii sunt încurajaţi să se pârască între ei dacă cineva nu a declarat o factură.

Este momentul ca românii să se unească şi să susţină petiţia redactată de mai mulţi contabili şi antreprenori români. Prin aceasta se cere Ministerului Finanţelor eliminarea e-TVA.

Contabilii și antreprenorii au făcut o petiție pentru ca e-TVA să fie eliminată

Cum are cele mai mici încasări de TVA din UE, Guvernul român s-a gândit să combată neplata acestei taxe prin introducerea unui sistem e-TVA. Acesta va permite statului să controleze cât are fiecare companie de plată.

Ministerul Finanțelor a aprobat o ordonanță prin care acest sistem să fie introdus de la 1 august 2024.

Contabilii și antreprenorii români sunt nemulțumiți de măsura introdusă de Ministerul de Finanțe, printr-o ordonanță de urgență, care presupune că toate firmele plătitoare de TVA să achite această taxă în regim online, pe baza documentelor întocmite de Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Ordonanța 69/2024 prin care Guvernul Ciolacu introduce RO e-TVA a fost adoptată pe 21 iunie 2024, cu termen de aplicare 1 august 2024.

În urma protestelor oamenilor de afaceri și a contabililor nemulțumiți că nu au fost consultați – deoarece o astfel de măsură le-ar îngreuna munca – ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a susținut joi că a abrogat anumite prevederi din ordonanța de urgență. În plus, afirmă ministrul, sistemul e-TVA ar urma să fie pus în practică de la 1 ianuarie 2025.

Pasul în spate a venit după ce mai multe asociații ale contabililor au spus că vor protesta în fața ANAF și a Ministerului Finanțelor, ca să ceară eliminarea e-TVA.

„Cerem PREDICTIBILITATE!
Cerem eliminarea E-TVA și oprirea dictaturii fiscale exercitate prin ordonanțe de urgență emise noaptea. Este vital ca vocea noastră să fie auzită și să participăm activ la masa negocierilor cu Ministerul de Finanțe. Dorim un dialog constructiv și implicarea noastră directă în procesul de luare a deciziilor care ne afectează viețile și afacerile.

Contabilii și antreprenorii din România s-au săturat de numărul mare de modificări fiscale, de sarcinile administrative care s-au pus în cârca lor, de birocratizarea excesivă în locul digitalizării, de disfuncționalitățile aplicațiilor instituțiilor publice în care suntem obligați să raportăm, de lipsa de consultare cu specialiștii din domeniu, de ordonanțe apărute peste noapte, de legi reactive, de amenzi disproporționate, de lipsa dezbaterilor publice și a transparenței decizionale!

Ne dorim un parteneriat corect cu statul român, să muncim în liniște, să ne plătim taxele cu demnitate, să ne putem prognoza bugetele, să fim tratați cu respect!

Refuzăm să ne lăsăm hărțuiți fiscal și birocratic!
De ce este important?
Ne confruntăm cu un moment critic pentru viitorul nostru economic. Abuzurile legislative și măsurile fiscale opresive afectează fiecare antreprenor, economist, contabil și contribuabil din această țară.
Este timpul să ne ridicăm împotriva acestor nedreptăți și să cerem schimbări fundamentale.
Pentru a atrage atenția și a exercita presiune reală asupra autorităților, avem nevoie de participarea voastră.
O prezență masivă la marșul de protest va transmite un mesaj puternic: nu mai tolerăm nedreptățile și cerem acțiuni imediate.
Facem un apel la solidaritate și acțiune!
Să ne vedem pe 8 iulie 2024 la ora 8:30 în Piața Victoriei și să ne plimbăm până la Ministerul Finanțelor!

Acest protest nu este doar despre fiscalitate, ci despre dreptate și transparență în guvernare. Este despre a ne asigura că avem un cuvânt de spus în deciziile care ne afectează viețile”, se arată în textul petiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *