Prima pagină » Titlurile zilei » Se anunță dezastru în traficul din Iași! Șoseaua Bucium și bulevardul Poitiers intră în reparații – GALERIE FOTO

Se anunță dezastru în traficul din Iași! Șoseaua Bucium și bulevardul Poitiers intră în reparații – GALERIE FOTO

07 sept. 2022, 02:00, 4 ,
Andreea Andrei în Titlurile zilei

Primăria Municipiului Iași a anunțat că se vor moderniza mai multe străzi importante din Iași. Se anunță dezastru în traficul din Iași, odată cu începerea șantierului de pe șoseaua Bucium. Bulevardul Poitiers este în planurile de amenajare și se așteaptă începerea documentării

Orașul Iași va fi iarăși invadat de șantiere pe unele dintre cele mai importante străzi. Primăria Iași va reabilita și va lărgi șoseaua Bucium, iar printre proiectele de modernizare de drumuri se numără bulevardul Poitiers și strada Bucium din zona Bularga. Se anunță dezastru în traficul din Iași odată cu începerea acestor lucrări. Alte 20 de drumuri importante se află în stadiul de licitații pentru documentație.

Se anunță dezastru în traficul din Iași din cauza șantierelor

Cele mai dezastruoase drumuri din Iași vor intra în reabilitare, cel mai probabil, în același timp. Primăria Iași are în plan proiecte de mare anvergură ce vizează străzile cele mai importante din Iași.

„Am finalizat licitația pentru modernizarea șoselei Bucium. Procedura a avut o prevedere financiară de 23.339.098,43 de lei, cu TVA, și a fost câștigată de Conest SA, cu o ofertă de 22.022.406,96 de lei, cu TVA. Lucrările încep în această perioadă. Municipalitatea analizează ofertele primite la o altă licitație organizată pentru contractarea serviciilor de proiectare și asistență tehnică pentru modernizarea a încă 20 de străzi”, a declarat Dan Postolea, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Iași.

Printre cele 20 de străzi incluse în proiectul de reabilitare se numără bulevardul Poitiers din primul lot. Al doilea lot este pentru strada Ștefan cel Mare și Sfânt, iar cel de-al treilea lot include străzile Al. O. Teodoreanu, strada Galbeni, strada Arapului, strada Bularga, strada Roadelor, strada Zlataust, strada Popăuți, strada Dr. Alexandrina Miron Tănăsescu, strada Voinești, stradela Plopii fără Soț, fundacul Plopii fără Soț, strada Peneș Curcanul, strada Azilului, strada Aurora, strada Marginii (tronsonul nemodernizat), trecătoarea Vișan, strada Pompei și strada Banat.

Fondurile pentru această procedură sunt de 773.500 de lei, fără TVA, respectiv 920.465 de lei, cu TVA, și au atras câte o ofertă pentru primele două loturi, respectiv două oferte pentru cel de-al treilea.

Străzile din Țicău sunt în modernizare

Alte străzi ce au zăcut pline de cratere sunt cele din zona Țicăului. Străzile secundare au fost pentru mult timp un calvar pentru cetățenii ce locuiesc în zonă.

„Pe strada Hotin a fost turnat stratul de bază de 8 centimetri, iar în continuare se lucrează pe strada Albineț, de la intersecția cu strada Hotin spre strada Sărărie. Lucrările fac parte dintr-un contract în derulare care vizează și modernizarea străzilor Lupiței și Varianta Șoseaua Rediu. Lucrările sunt executate de asocierea Concret Drum SRL – Alpenside SRL în cadrul unui contract în valoare 10.551.141,82 de lei, cu TVA. Pe strada Lupiței lucrează în prezent ApaVital SA”, completează purtătorul de cuvânt al municipalității ieșene, Dan Postolea.

Una dintre străzile ce nu au fost reabilitate de peste 10 ani încă este în planurile îndepărtate ale primăriei, cu toate că este intens circulată în mare parte de mașini de mare tonaj.

„Strada Bucium este drum național (DN 24) și a fost, până anul trecut, în administrarea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri. O avem în vedere pentru modernizare, începând cu anul viitor”, menționează Dan Postolea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași.

Odată cu începerea lucrărilor de reabilitare a drumurilor de interes se anunță dezastru în traficul din Iași. Cea mai mare lovitură pentru șoferi va fi reabilitarea și lărgirea șoselei Bucium.

Comentarii
  • De Mircea a mai auzit primaru ? Sau se asfaltează doar unde sunt pile si si afaceri imobiliare?

  • De ce nu amenajați str gr t popa pentru a prelua traficul din zona Bucium? De ce lăsați autobetoniere și autobasculante pe acolo și nu puneți o bariera de gabarit ca ceea ce reparații strica autoutilajele a doua zi ca sunt încărcate cu câte 40 de tone???

  • AUR e strada aia…dar banuiesc ca tot niste interese imobiliare sunt la mijloc de nu vor sa o reabiliteze

  • Așa zisa stradă Ioan Gotcu, este uitată de vremea trecută, nici nu arată a stradă, nu este nici măcar pietruita, cu praf ca la țară, fără rigole de scurgerea apei pluviale, fără trotuare și fără iluminat public. Da, dar achitam impozite și taxe ca fiind locuitori ai municipiului Iași ! Asta, până când, alegerile se apropie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *