Prima pagină » Actualitate » Se amână alegerile? Rareș Bogdan: „Mă îndoiesc că vom mai avea alegeri în septembrie“
Se amână alegerile? Rareș Bogdan: „Mă îndoiesc că vom mai avea alegeri în septembrie“

Se amână alegerile? Rareș Bogdan: „Mă îndoiesc că vom mai avea alegeri în septembrie“

26 iul. 2020, 13:16,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Se amână alegerile? Eurodeputatul liberal Rareș Bogdan spune că alegerile ar putea să nu aibă loc la toamnă. Declarația lui Rareș Bogdan vine în condițiile în care liderul Ludovic Orban declara că nu există motive de îngrijorare și că alegerile locale vor avea loc la data stabilită..

„Respect pentru Arafat și pentru epidemiologi,dar nu cred că o să ajungem în situația asta. Nu putem să închidem țară. Trebuie să inasprim serios controalele în locul unde nu se respectă regulile și distanțarea. Mă uit la cifre. Lucrurile nu sunt deloc de neglijat. Mă îndoiesc că vom mai avea alegeri în septembrie”, a spus Rareș Bogdan.

Se amână alegerile: Ce se întâmplă pe litoral este incredibil?

Liderul liberalilor s-a arătat siderat de modul în care înțeleg românii să respecte normele de prevenire. Rareș Bogdan a vorbit despre modul în care pe litoral oamenii nu respectă distanțarea fizică.

„Eu le-am spus colegilor mei, ce se întâmplă pe litoral este incredibil. În mai multe cazuri ar trebui retrase autorizațiile de funcționare. Nu e posibil să fie nevoie să mergi cu jandarmii peste ei ca să înțeleagă“, a menționat Rareș Bogdan.

Ludovic Orban nu ia încă în calcul amânarea alegerilor locale 

Premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul nu a luat încă în calcul amânarea alegerilor locale programate pe 27 septembrie. Premierul a precizat că se poate organiza scrutinul electoral astfel încât să nu existe riscul de transmite a virusului.

 „Deocamdată nu am intenția de a amâna alegerile. Preocuparea noastră este să ne mobilizăm pentru a opri răspândirea epidemiei. Este prematur să discutăm despre o posibilă amânare a alegerilor. Noi vom face o evaluare profesionistă a riscului epidemiologic existent pentru fiecare tip de activitate în campanie și în organizarea votului.

 Ludovic Orban spune că alegerile pot fi organizate, chiar dacă numărul de cazui noi de COVID-19 este în creștere.

 „Se poate face o campanie care să evite adunările publice, se poate face campanie pe media, în online se pot organiza secțiile de votare astfel încât să nu existe risc de transmitere a virusului”, a mai declarat premierul.

Marcel Ciolacu îi cere lui Ludovic Orban să se pronunțe în legătură cu amânarea alegerilor

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, îl somează pe premierul Ludovic Orban să spună urgent dacă se impune amânarea alegerilor în contextul actualelor date epidemiologice. Social democrații cer totodată și un anunț ferm privind posibilitatea deschiderii școlilor din septembrie.

„Ludovic Orban trebuie să informeze urgent Parlamentul dacă a scăpat de sub control pandemia și se impune amânarea alegerilor locale și deschiderea școlilor!

Septembrie vine cu aceste două mari provocări, iar Orban nu se mai poate ascunde la nesfârșit în spatele propriilor interese electorale. Trebuie să le spună românilor ce are de gând! Sunt răspunsuri care trebuie date acum, nu în ultima zi, așa cum a făcut în toată această perioadă, când a lăsat vid legislativ de două ori din cauza incompetenței și delăsării Guvernului său.

„Orban trebuie să lase bâjbâiala și să spună clar, cu date exacte, care este situația epidemiologică și care este perspectiva. Se deschid sau nu școlile?! Se fac sau nu alegeri?! Sănătatea românilor și soarta copiilor noștri nu pot fi tranzacționate electoral”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *