Prima pagină » Sanatate » Scurgeri maronii înainte de menstruație: Din ce cauză apare acest simptom neplăcut

Scurgeri maronii înainte de menstruație: Din ce cauză apare acest simptom neplăcut

15 feb. 2022, 14:52,
în Sanatate

În diferite perioade ale ciclului menstrual, pot apărea scurgeri maronii înainte de menstruație din cauza naturii fluidelor care se modifică. Dispozitivul sistemului reproducător al corpului feminin implică prezența constantă a substanțelor secretoare. Ele sunt reprezentate de secreții mucoase ale vaginului, care protejează organele genitale de infecții, hidratează părțile sistemului și servesc, de asemenea, ca lubrifiant în timpul contactului sexual și al fertilizării.

Înainte sau după menstruație, o femeie poate observa o cantitate mică de substanță maro. Aceasta poate ține de normalitate, dar poate servi și drept prilej de a te gândi la starea sănătății tale. Menstruația este procesul prin care stratul de celule care căptușește interiorul uterului se descompune și este excretat din organism. Deci, există o reînnoire naturală și o pregătire pentru o posibilă concepție. Uneori, o mică parte a țesuturilor se exfoliază mai devreme, acest fapt duce la apariția unor scurgeri maro. Dar un astfel de proces poate fi un semn al unor încălcări.

persoana care tine un absorbant in mana

Culoarea secreției tale poate depinde de mai mulți factori

Scurgeri maronii înainte de menstruație: Ce provoacă acest fenomen?

De cele mai multe ori, scurgerile sunt un simptom care semnalează o înflamaţie, microtraumatisme ale membranelor mucoase sau a bolilor infecțioase. De obicei, acestea pot apărea atunci când o femeie suferă de o infecție urinară. Există cazuri în care scurgerile apar din cauza unor perturbări hormonale.

Dacă scurgerea a apărut cu 1-2 zile înainte de debutul menstruației, atunci nu există un motiv special de îngrijorare. Dacă mucusul maro are un miros neplăcut, provoacă mâncărime sau arsuri, este însoțit de durere și prezinți febră, este necesară o vizită la spital.

femeie care tine pe burta un recipient cu apa calda pentru ameliorarea durerilor

Pentru a exclude posibile amenințări la adresa sănătății uterului tău, trebuie efectuat un examen medical cuprinzător

Pentru a exclude posibile amenințări la adresa sănătății uterului tău, trebuie efectuat un examen medical cuprinzător. În funcție de stadiul de dezvoltare a patologiei și care sunt simptomele acesteia, tipurile de diagnostic pot varia. De cele mai multe ori, apariția scurgerilor maronii nu are legătură cu viața sexuală. Însă, este posibil să fie asociat aspectul scurgerii cu utilizarea contraceptivelor. De asemenea, aceste scurgeri apar în timpul sarcinii.

Alte cauze care pot provoca acest disconfort

Simptomele perimenopauzei încep de obicei cu câteva luni sau chiar ani înainte de încetarea menstruației și pot continua timp de aproximativ 4 ani după aceea. În acest timp, natura, culoarea și compoziția secreției tale se poate schimba. Menstruația va deveni mai puțin regulată și în cele din urmă va înceta.

femeie care se tine de burta din cauza durerii provocate de scurgerile maronii

Dacă scurgerea a apărut cu 1-2 zile înainte de debutul menstruației, atunci nu există un motiv special de îngrijorare

Culoarea secreției tale poate depinde de mai mulți factori. Dacă pata întunecată nu este însoțită de alte simptome și durează nu mai mult de 3 zile, rareori este asociată cu ceva deranjant, și nu trebuie să îți faci griji. Însă, dacă ești îngrijorată, cel mai bine este să discuți cu medicul tău.

Tratamentul este prescris individual, în funcție de cauza modificării culorii secreției vaginale. De exemplu, dacă administrarea de contraceptive este vinovată pentru schimbarea nuanței secretului, ți se vor prescrie alte preparate de protecție. De obicei, pentru a trata scurgerile brune cauzate de infecții, se prescriu antibiotice, medicamente antivirale sau antifungice.

Aceste scurgeri maronii înainte de menstruație nu semnalează mereu afecțiuni grave. Este un fenomen des întâlnit în rândul femeilor. Însă, dacă scurgerile sunt însoțite de alte simptome extrem de neplăcute, este nevoie să consulți un medic specialist.

persoana care tine un absorbant in mana

De cele mai multe ori, scurgerile sunt un simptom care semnalează o inflamaţie


Leacuri băbești pentru bătături: Cum să scapi de durere în mod natural

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`