Prima pagină » Sanatate » Scurgere apoasă abundentă fără miros. Din ce cauză apare acest simptome neplăcut la femei?

Scurgere apoasă abundentă fără miros. Din ce cauză apare acest simptome neplăcut la femei?

17 mart. 2023, 11:19,
în Sanatate

Tot mai multe femei suferă de scurgere apoasă abundentă fără miros. Este bine să știți că scurgerile sunt rezultatul glandelor din mucoasa vaginală. O scurgere sănătoasă este prezentă tot timpul. Puteți judeca sănătatea sistemului intim al unei femei și a corpului ei în ansamblu după secreții.

Scurgerile vaginale nu sunt considerate o boală, deoarece sunt necesare pentru funcționarea normală a sistemului reproducător. Pereții interiori ai vaginului sunt căptușiți cu membrane mucoase. Scurgerile vaginale sunt rezultatul glandelor care se află în mucoasa vaginală. Puteți evalua starea organelor de reproducere feminine după secreții.

Scurgere apoasă abundentă fără miros. Când disconfortul anunță declanșarea unui proces patologic?

Scurgerile vaginale normale nu sunt considerate o boală, deoarece sunt necesare pentru funcționarea normală a sistemului reproducător. În vestibulul vaginului și în apropierea colului uterin se află glandele secretoare care produc mucusul necesar pentru umezirea mucoasei și formarea unei microflore sănătoase. Secrețiile sănătoase sunt mici, clare, inodore și lipsite de durere și mâncărime. Atunci când tipul de secreție se schimbă, aceasta indică prezența unui proces patologic în organele reproductive feminine.

În funcție de cantitatea de mucus produsă, secreția este împărțită în abundentă și normală. O scurgere abundentă este o scurgere care are ca rezultat o senzație constantă de umezeală în vagin. Acestea sunt vizibile pe lenjeria de corp. Scurgerea abundentă poate fi diagnosticată la femeile tinere în timpul ovulației, la mijlocul ciclului menstrual. Aceasta este clară și inodoră.

În timpul sarcinii, mai ales înainte de naștere, secrețiile devin, de asemenea, mai abundente. Aceasta este o scurgere sănătoasă care nu trebuie să fie de temut. Dacă există o schimbare în consistența, volumul, culoarea sau mirosul secreției, aceasta este un indiciu al declanșării unui proces patologic.

O scurgere este considerată naturală dacă este suficient de umedă în vagin și nu provoacă tulburări. Dacă secreția este normală, nu este nevoie să umeziți vaginul înainte de actul sexual.

Tipuri de secreții vaginale și cum să scapi de ele? Cum să înțelegi că suferi de o infecție fungică?

O secreție groasă, ca un cașcaval, indică o infecție fungică. Medicii pun de obicei diagnosticul de candidoză. Scurgerea seamănă cu cașul lichid, nu are o consistență uniformă. O secreție spumoasă indică prezența unei infecții bacteriene. Este deosebit de periculoasă dacă are un miros neplăcut sau o culoare distinctă. Scurgerea spumoasă este un semn distinctiv al trichomoniazei.

În funcție de culoarea secreției se face distincția între limpede, albă, cu sânge, galbenă, verde și maro. O secreție fără culoare este normală. De obicei, este puțin vizibilă pe lenjeria intimă și pe corp. O secreție albă și groasă semnalează prezența candidozei.

Scurgerile sângeroase și maro sunt cele mai periculoase, deoarece semnalează prezența sângelui în vagin. În mod normal, acest lucru se întâmplă doar în timpul menstruației. Atunci când se utilizează contracepția hormonală, mai ales în primele luni. Astfel, sângerările intermenstruale sunt normale și semnalează adaptarea organismului la hormonii artificiali. În caz contrar, poate indica o patologie gravă sau începutul unei sângerări.

Expresia „secreție inodoră” este condiționată de o scurgere apoasă abundentă fără miros. De obicei, toate secrețiile umane sunt caracterizate de un anumit miros. Într-o stare sănătoasă, acest miros este plăcut și subtil. El este individual pentru fiecare persoană. Deoarece o persoană îl miroase tot timpul, cu timpul încetează să îl mai simtă. Dacă femeia nu simte mirosul secreției, se poate afirma că aceasta este o secreție inodoră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *