Prima pagină » Stiri si curiozitati » Scrub de corp acasă. Cele mai simple rețete pentru o piele catifelată

Scrub de corp acasă. Cele mai simple rețete pentru o piele catifelată

02 iun. 2022, 11:05,
B, , h, , în Stiri si curiozitati

Orice femeie știe că pielea are nevoie de îngrijire din această cauză caută să facă un scrub de corp acasă. Cu toate acestea, acest ritual de frumusețe nu este singura îngrijire de care are nevoie o femeie. Mulți oameni uită de scrub, deși este la fel de important pentru frumusețe ca și cremele hidratante.

Desigur, puteți găsi orice scraburi pe rafturile magazinelor. Dar uneori este mai interesant să faci un scrub natural cu propriile mâini. Va ieși exact așa cum îți dorești. În plus, este foarte distractiv să-l gătești. Principalul lucru este să găsești rețete bune de casă. De asemenea, este bine să cunoști pentru ce trebuie folosit acest produs de îngrijire. Celulele moarte se acumulează pe suprafața pielii și este imposibil să scapi complet de ele în timpul procedurilor de bază cu apă, astfel încât scruburile și peelingurile de acasă vin în ajutor. Ele ajută la îmbunătățirea microcirculației sanguine, accelerează procesele metabolice ale pielii, curăță porii și netezește relieful. Ca rezultat, pielea devine moale, netedă și întinerită. Scrub-urile ajută la pregătirea pielii pentru îngrijire ulterioară. După spălare, devine mai receptivă la produsele hidratante, hrănitoare și corectoare. Daca ai ten normal sau mixt, poți folosi scrubul o data sau de doua ori pe săptămână. Și dacă sunteți proprietarul pielii uscate, atunci este mai bine să utilizați produsul la fiecare 10-14 zile.

persoana care pregateste din mai multe ingrediente un scrub pentru corp acasa

Dintre numeroasele rețete, am ales pentru tine cele mai simple și mai eficiente și anume exfoliantul cu cafea

Scrub de corp acasă. Contraindicațiile pentru folosirea acestui produs de îngrijire

La prima vedere, scrub-urile par inofensive. Dar orice remediu, chiar și colagenul, care are un efect mecanic asupra pielii are o serie de contraindicații importante. Dacă aveți o erupție cutanată, arsuri sau iritații, scruburile sunt contraindicate. În caz contrar, veți răni suplimentar pielea deja iritată cu particule abrazive.

Dacă o rețea capilară este vizibilă pe piele, scruburile ar trebui abandonate, înlocuindu-le cu agenți care se descompun, mai degrabă decât să răzuie mecanic celulele moarte. De exemplu, poate fi peeling sau esențe cu acizi AHA, dar fără particule exfoliante. Dacă aveți de gând să faceți epilare cu laser, nu vă răniți pielea. Există riscul apariției petelor pigmentare. Dacă sunteți alergic la ingredientele produsului, nu încercați să îndurați iritația de dragul unui efect de exfoliere, acest lucru se aplică oricărui produs cosmetic.

femeie care aplica scrub de corp pe mana

Aplicați produsul pe zonele cu probleme, masați energic timp de 10 minute

Pregătirea unui scrub de corp acasă nu este dificilă. Dintre numeroasele rețete, am ales pentru tine cele mai simple și mai eficiente și anume exfoliantul cu cafea. Particulele de cafea s-au dovedit a fi extrem de folositoare în cosmetologie. Ele ajută la controlul zonelor cu probleme ale corpului, inclusiv cele predispuse la celulită. Exfoliantul de corp cu cafea de casă ajută la reducerea aspectului de „coajă de portocală”, face pielea netedă, tonifiată.

Metoda de pregătire a unui scrub perfect pentru orice tip de piele

Întâi de toate trebuie să măcinați 200 de grame de boabe de cafea într-o râșniță de cafea sau luați deja măcinate. Puteți folosi zaț de cafea. Ulterior, adăugați 5 picături de ulei esențial de portocale sau de rozmarin și câteva linguri de ulei de măsline la masa rezultată. După care este foarte important să curățați și aburiți pielea.

mai multe ingrediente pe o masa pentru pregatirea unui scrub de corp acasa

Întâi de toate trebuie să macinați 200 de grame de boabe de cafea într-o râșniță de cafea sau luați deja măcinate

Aplicați produsul pe zonele cu probleme, masați energic timp de 10 minute. Foarte eficient este scrubul cu sare cu miere. Duoul miere și sare este o opțiune populară nu numai datorită disponibilității ingredientelor, ci și datorită eficacității. Are un efect pronunțat de detoxifiere asupra pielii. Pentru a face acest scrub, veți avea nevoie de 200 de grame de sare și 100 de grame de miere lichidă.

Aplicați acest scrub de corp pregătit acasă uniform pe pielea corpului și începeți masajul. Faceți mișcări circulare în sus, reducând treptat raza și schimbând periodic presiunea. Lăsați amestecul pe piele câteva minute pentru a îmbunătăți efectul. Un astfel de scrub trebuie aplicat după saună sau reflexoterapie, dar îl puteți încerca după ce ați făcut baie.

un recipient cu scrub de corp pregatit acasa langa mai multe ingrediente

Pregătirea unui scrub de corp acasă nu este dificilă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
03 august 2024
03 august 2024