Prima pagină » Sanatate » Curiozitati medicale » Scrisul de mana vorbeste despre sanatatea ta fizica. Felul in care scriem poate fi un instrument pentru depistarea unor boli

Scrisul de mana vorbeste despre sanatatea ta fizica. Felul in care scriem poate fi un instrument pentru depistarea unor boli

26 nov. 2019, 16:26,
în Sanatate

Se spune despre scrisul de mana ca este o fereastra catre suflet. Putem afla multe apecte ale personalitatii cuiva doar analizand modul in care scrie. S-a spus despre grafologie ca poate fi folosita pentru a diagnostica boli mintale. Dar prin scrisul de mana putem afla si cateva ceva despre sanatatea fizica.

Scrisul de mana se schimba pe masura ce imbatranim. Exista mai multe afectiuni medicale care pot fi prezise sau diagnosticate din timp prin anumiti indicatori care pot fi prezenti in modul in care scrie o persoana. De exemplu, hipertensiunea poate fi dezvaluita din modul in care scrieti.

Daca scrieti cu diferite grade de presiune, alternand intre scrierea apasata si cea usoara, acest lucru ar putea
indica faptul ca tensiunea arteriala este mare. Daca observi ca scrisul de mana are aceasta particularitate, ar fi
bine sa-ti verifici tensiunea, pentru a vedea daca exista o corelatie.

Scrisul de mana, indiciu in bolile Parkinson si Alzheimer

Boala Parkinson este o boala debilitanta, care se manifesta in tremurari. Tremuratul poate aparea in scrierea de mana. Principalul indicator al bolii Parkinson in scrisul de mana este insa scrisul foarte mic si inghesuit. S-a spus ca uneori literele sunt atat de mici si apropiate, incat cel care le-a scris cu greu le poate citi. O persoana poate avea tremur, dar sa nu aiba Parkinson. In acest caz, tremuratul se va opri cand pixul atinge hartia. Daca observati ca scrisul cuiva este din ce in ce mai mic, incurajati-i sa mearga la medic si sa fie investigat.

Scrisul de mana incetineste in general atunci cand o persoana are boala Alzheimer. Pe masura ce boala avanseaza, scrierea de mana a persoanei se deterioreaza. S-ar putea sa vedeti niste cutremurari care apar in scrierea de mana. Este de asteptat sa vedem scrisul modificat si litere neregulate. In boala Alzheimer, pe masura ce progreseaza, citirea si scrierea devin dificile.

Artrita si cancer

Daca aveti artrita, in special la maini si degete, scrierea dvs. de mana se va schimba. Devine mai dificil sa tineti pixul in mod corespunzator, iar durerea in articulatii va va determina sa scrieti intr-o maniera mai unghiulara. Aceasta scriere unghiulara poate fi diferentiata inainte de diagnosticul bolii.

Poate fi utilizat scrierea de mana pentru depistarea timpurie a cancerului? Un grafolog, austriacul Alfred Kanfer, a dezvoltat un test de scriere de mana care a detectat persoane cu risc ridicat de cancer, cu o precizie de 84%. Studiile ulterioare pot utiliza intr-o zi grafologia ca metoda de detectare timpurie a cancerului.

Sarcina si scrisul de mana

Sarcina nu este o boala, desigur. Dar, te poate surprinde sa stii ca grafologia poate fi folosita pentru a detecta sarcina unei femei intre 48 si 72 de ore de la conceptie. Wow! Cand grafologii inspecteaza esantioanele de scris, inainte, in timpul si dupa sarcina, diferentele le sunt clare. Este posibil ca un expert grafolog sa stie ca o femeie este insarcinata inainte de a afla ea insasi.

Toate acestea nu inseamna sa va bazati doar pe grafologie pentru a diagnostica boala sau starea de bine. Daca recunoasteti unele dintre aceste trasaturi de scriere de mana, intrebati medicul despre investigatii si analize. Scrisul dvs. de mana poate fi un indicator timpuriu, dar grafologia nu ar trebui sa inlocuiasca consultul medical si tratamentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *