Prima pagină » Titlurile zilei » Scrisoarea unei fetițe din Iași pentru Moș Crăciun îți va umple ochii de lacrimi: „Tot ce îmi doresc este un bănuț de ciocolată” – FOTO

Scrisoarea unei fetițe din Iași pentru Moș Crăciun îți va umple ochii de lacrimi: „Tot ce îmi doresc este un bănuț de ciocolată” – FOTO

20 dec. 2023, 02:00, 6 ,
Petronel Ștefan, în Titlurile zilei

Scrisoarea unei fetițe către Moș Crăciun a umplut de lacrimi ochii angajaților de la poștă, care an de an sunt în legătură cu acesta. Ei sunt cei care primesc scrisorile copiilor și le citesc împreună cu spiridușii. Ana Maria este elevă în clasa pregătitoare, la Școala „George Coșbuc” din Iași. Micuța i-a cerut lui Moș Crăciun doar un bănuț de ciocolată

Până în acest moment, Moșul a primit 120 de scrisori din Iași prin intermediul poștei, însă mai sunt multe din alte județe ale Moldovei. Căsuța Poștală este chiar în Iași, la Oficiul nr. 1, de pe str. Cuza Vodă. După ce vor fi citite, copiii vor primi răspuns de la Moș Crăciun.

Moș Crăciun a rămas surprins când a văzut scrisoarea unei fetițe

Scrisorile au început deja să fie citite cu mare atenție de Moș Crăciun și echipa sa și niciun copil nu va trece neobservat. Cadourile sunt deja pregătite și așteaptă să fie trimise copiilor din toată lumea. Micuța Ana Maria are o situație mai deosebită și își dorește ca Moș Crăciun să îi trimită doar un bănuț de ciocolată.

„Dragă Moșule, de Crăciun tot ce îmi doresc este un bănuț de ciocolată și multe clementine”, asta a fost singura dorință a Anei Maria, fetița din Iași.

Ana Maria a fost surprinsă chiar de Moș Crăciun care a venit să-i aducă dulciuri, dar și colegilor ei. Cei mici nu știau cum să se bucure când l-au văzut.

„Ana este o fetiță excelentă la școală. Eu știam de campania Poștei Române și i-am pus pe copii să scrie scrisori pentru Moș Crăciun. Ana nu era la școală atunci, iar când a venit a doua zi dimineață ne-a văzut cu scrisorile. A vrut să scrie și ea ceva, fiind la grupa pregătitoare, nu știe încă să scrie bine, dar am ajutat-o. De aici am început toată operațiunea, am cerut și acordul directoarei, care ne-a ajutat foarte mult. Moșul a luat legătura cu mine, iar dis-de-dimineață ne-am trezit cu el în clasă. Ana era de-a dreptul uimită, toți copiii l-au îmbrățișat, erau fericiți. După ce a plecat Moșul, Ana a venit la mine și mi-a oferit un bănuț de ciocolată și o clementină, ca să vedeți ce gest a putut să facă, este incredibil”, a povestit Valerica Dorofte, învățătoare la Școala Gimnazială „George Coșbuc”.

Alți copii i-au transmis chiar și lui Moș Crăciun gândurile bune

„Te rog tare mult să îmi dăruiești gânduri frumoase și multă sănătate și foarte mult te mai rog să le dai și părinților sănătate și fericire. Dacă nu ai bani să cumperi un cadou pentru mine nu este nici o problemă. Sper că tu ești fericit și sănătos. La fel cred că și cățelul tău este. Și nu uita, nu da bani dacă nu ai! Nu este nici o problemă! Cel mai mult mi-ar plăcea un lego micuț. Cu drag Rareș”, spune un copilaș într-o scrisoare.

Moșul a primit scrisori de peste tot din regiunea Moldovei, din județul Vaslui, Botoșani sau Neamț, care în acest moment sunt citite de el și de elfii săi.

Cum Moșul este peste tot, copiii din mai multe județe au trimis scrisorile către Oficiul Poștal 1 din Iași.

„Mă numesc Mihai și am 9 ani. Am fost cuminte, ascultător și am luat FB la test în clasă. Îți doresc multă sănătate și te rog să nu uiți niciun copilaș. Te rog să îmi aduci cartea Jurnalul unui puști de 18 ani și o surpriză. Mulțumesc”, i-a transmis Mihai din Huși Moșului.

Moș Crăciun va răspunde tuturor copiilor

Elfii și spiridușii lui Moș Crăciun au contribuit la citirea scrisorilor și au fost profund impresionați de toate mesajele. Acum, copiii vor primi un răspuns chiar de la Moș Crăciun. Acesta ne-a trimis și nouă scrisorile care l-au impresionat profund.

„Este o bucurie enormă pentru noi să vedem toate aceste scrisori și ne-am implicat emoțional foarte tare. Sincer, nu ne mai săturăm să le citim, ne-au captivat. Am rămas surprinși să vedem că își doresc, în primul rând, sănătate și liniște de Crăciun. Povestea Anei Maria, care își dorea un bănuț de ciocolată, ne-a mobilizat pe toți și așa am făcut tot posibilul ca să primească un cadou frumos de Crăciun. Am înțeles de la învățătoare ei că are o situație mai dificilă, pentru astfel de copii sunt și mai necesare inițiativele noastre”, povestește Anca Scutaru, elful lui Moș Crăciun.

Chiar și Moșul a avut un mesaj de transmis către toți copiii, în timp ce îl așteaptă să vină.

„Dragi copii, dragi părinți, dragi oameni, important este să fim mai buni, să încercăm să facem fapte bune nu doar de Crăciun și să fie pace și liniște în lume”, a transmis Moș Crăciun.

În timp ce Moș Crăciun și elfii săi citeau corespondența, o scrisoare a unei fetițe din Iași a atras atenția tuturor, iar de aici s-a creat o mobilizare generală.

Comentarii
  • Care Mos ? lasati minciunile si povestile inventate , luativa tratamentul si maturizativa !, apropo de bulshitul asta de articol , nici macar nu este crestinesc !, nicaieri in Noul Testament nu este vorba despre asa ceva

  • Cand vad cretini ca asta de mai sus ma ia alergia..nu cred ca poate fi descris in cuvinte nivelul de imbecilitate la care s-a ajuns in tara asta..

  • Ordinea e asta: dupa ce nu mai cred in mos craciun, la ceva timp nu mai cred nici in barza.

  • Pai dupa cum am spus mai devreme spectatorule !, iati medicamentele !, tu poti sa crezi in mos Nicolae, in barza , in capra cu trei iezi si poezii si cintece despre furat !, eu am ales sa traiesc in adevar si lumina si pe copii mei de mici iam invatat de mici ca Mos Craciun este o mare minciuna comerciala !, uite de exemplu nivelul meu de educatie este mai elevat si nu tin neaparat sa te insult cu m ai facuto tu doar pentru ca tu crezi in ursul pacalit de vulpe , Sandokan , mos Craciun si Zamolxe facatorul de minuni

  • Dacă vezi ca lumea de quizduieste și nu-ți apreciază nimeni glumele, de ce nu te retragi? N-ai farmec, nu atragi pe nimeni, doar știi asta.

  • Nu sunt interesat sa atrag pe nimeni !, doar incerc sa trezesc pe unii la realitate !, ai dreptate ca lumea nu apreciaza , 90% din omenire sunt idioti gramada care nu pricep niciodata ce li se intimpla ori ce urmeaza sa li se intimple cu viata lor !, fiti reali spuneti copiilor adevarul cu sinceritate , ajutatii , daruitile ceva in numele adevarului !, nu mai cresteti alte generatii de copii in minciuna si povesti false si sperante idioate !, comercialismul asta de mos craciun nu este nici din traditia romaneasca nici din Noul Testament ori viata primilor crestini !, este o minciuna profitabila ca multe altele care distorsioneaza caracterul si formeaza societatea perversa , mincinoasta , hoata si lacoma de care va plingeti tot voi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *