Prima pagină » International » Scrisoarea emoționantă a unui copil din Italia, în care îi cere premierului să nu îl carantineze pe Moș Crăciun: „Puteți face o declaraţie specială pentru a-i permite să transporte cadourile?”

Scrisoarea emoționantă a unui copil din Italia, în care îi cere premierului să nu îl carantineze pe Moș Crăciun: „Puteți face o declaraţie specială pentru a-i permite să transporte cadourile?”

13 nov. 2020, 21:48,
Bianca Rebegea în International

Tommaso Z., în vârstă de 5 ani, este un copil curajos, care locuiește în Cesano Maderno, Italia. Fiind extrem de îngrijorat că Moș Crăciun nu va mai putea aduce cadouri în acest an, s-a hotărât să îi scrie premierului Giuseppe Conte, cu ajutorul părinților săi, pentru a-i solicita o declarație specială, care să îi permită Moșului să viziteze toți copiii de Crăciun.

Visul băiețelului este de a deveni elf și de a-l ajuta pe Moș Crăciun să ducă la timp cadourile pentru toți.

„Dragă președinte Conte,

Numele meu este Tommaso Z. Locuiesc în Cesano Maderno (MB), am 5 ani și merg la grădinița Sant’Anna. În familie și la școală respectăm toate regulile și prevederile dumneavoastră. Ne spălăm întotdeauna mânuțele, păstrăm distanța față de alte persoane, iar adulții poartă măști”, a scris Tommaso în scrisoare.

El adaugă faptul că, împreună cu mama sa, a numărat zilele care au mai rămas pănă la Crăciun şi a început să se îngrijoreze că, din cauza restricțiilor impuse de guvernul italian pe timpul nopții, Moșul nu va mai reuși să ducă tuturor cadourile.

„Voiam să vă întreb dacă puteți face o declaraţie specială pentru a-i permite să transporte cadourile tuturor copiilor din lume. Știu că Moș Crăciun este bătrân și este riscant să intre în case, dar el este înțelept și cu siguranță va purta masca pentru a se proteja”, a mai scris Tommaso în scrisoare.

Premierul italian Giuseppe Conte a răspuns scrisorii lui Tommaso

„Dragă Tommaso, am citit mesajul tău și vreau să te liniștesc. Moș Crăciun m-a asigurat că este deja în posesia unei declaraţii speciale internaționale și poate călători peste tot pentru a distribui cadouri la toți copiii din lume. Fără nicio limită”, i-a transmis copilului premierul italian.

Mai mult, Conte spune că Moș Crăciun ia- confirmat că respectă regulile stabilite.

„Mi-a confirmat, de asemenea, că folosește mereu masca și păstrează distanța potrivită pentru a se proteja pe el însuși și pe toate pe persoanele pe care le întâlnește”,a mai transmis premierul copilului.

De asemenea, Moşul ne sfătuiește să lăsăm sub brad şi un dezinfectant.

„Ideea de a-i lăsa sub brad, pe lângă laptele cald și biscuiți, și dezinfectantul, este foarte bună. O frecție bună îi va permite să-și dezinfecteze foarte bine mâinile și să plece din nou la drum în deplină siguranță”, a mai adăugat Conte.

Prim-ministrul italian l-a felicitat pe Tommaso pentru iniţiativă şi i-a oferit asigurări că Moşul apreciază faptul că s-a implicat.

„De aceea, te anunț că nu va fi nevoie să mai precizezi în scrisoarea ta către Moș Crăciun că ai fost cuminte: i-am spus eu. I-am povestit că anul acesta în Italia a fost un an foarte dificil și tu, ca și ceilalți copii, ați fost adorabili.

Am aflat și că vrei să-i ceri lui Moș Crăciun să facă să dispară coronavirusul. Nu risipi ocazia de a cere un cadou în plus”, a mai spus Conte.

Tommaso îşi doreşte ca virusul să dispară

„De dispariția coronavirusului ne vom ocupa noi, adulții, toți împreună. Astfel, tu și colegii tăi veți putea în curând să vă întoarceți să vă jucați în libertate și voie bună, și să vă îmbrățișați cu toții. Lipsiți de griji, ca întotdeauna. O îmbrățișare puternică, Giuseppe Conte”, a conchis premierul

Tomasso a primit cu entuziasm răspunsul lui Conte şi a făcut o promisiune
„Vă promit că, pe lângă laptele cald și biscuiții, voi pune și dezinfectantul sub brad. Vă doresc spor la muncă și sper că puteți face această excepție doar pentru el. Aștept răspunsul dumneavoastră pentru putea să-i anunț și pe prietenii mei. Mulțumesc, Tommaso”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *