Prima pagină » International » Scrisoarea de adio lăsată de Regina Elisabeta pe sicriul soțului ei

Scrisoarea de adio lăsată de Regina Elisabeta pe sicriul soțului ei

19 apr. 2021, 09:36,
în International

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a dat o notă personală ultimului omagiu adus soțului său, printr-un gest plin de iubire față de cel care i-a fost soț timp de 73 de ani, a dezvăluit revista People.

În timpul funeraliilor, Regina și-a plâns soțul stând singură într-o lojă din Capela St. George. Dintre sutele de imagini de la funeraliile prințului Philip, cele care au surprins-o pe regină singură în Capela St. George au stârnit emoții puternice și au devenit virale.

Regina a lăsat pe sicriul ducelui de Edinburgh un bilet scris de mână, semnat cu diminutivul ”Lilibet”, așa cum i se spunea în copilărie.

Prințul Philip ar fi fost ultima persoană care i s-ar fi adresat cu acest apelativ de alint reginei.

Istoria acestui apelativ a început la o vârstă fragedă, atunci când Regina nu își putea pronunța corect numele. Iar tatăl ei, Regele George al VI-lea, l-a întărit, la un moment dat: ”Lilibet este mândria mea, Margaret (sora Reginei n.r) este bucuria mea!”.

Pe sicriul Prințului Philip, pe lângă scrisoarea reginei, au mai fost așezate sabia sa, chipiul de comandant al marinei militare şi o jerbă de flori.

Palatul Buckingham nu a comentat subiectul, considerându-l un amănunt care ține de ”viața privată”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`