Prima pagină » Actualitate » Scrisoare emoționantă pentru Raisa, fata ucisă pe trecerea de pietoni în București. Ce i-a transmit Isabella Popa, o elevă din Cluj

Scrisoare emoționantă pentru Raisa, fata ucisă pe trecerea de pietoni în București. Ce i-a transmit Isabella Popa, o elevă din Cluj

17 ian. 2022, 12:59,
în Actualitate

Decesul Raisei, fetița accidentată mortal de un polițist a provocat reacții emoționante. Una dintre acestea este a Isabellei Popa, o tânără de 14 ani din Cluj. Aceasta a scris o scrisoare emoționantă, în care îi spunea victimei sentimentele sale cu privire la tragicul incident. Chiar dacă ea și Raisa nu s-au cunoscut niciodată, Isabella a scris că o consideră prietena ei și își dorește să se întâlnească în Rai, când va veni timpul.

Pe data de 13 ianuarie 2022, un poliţist aflat la volanul unui autoturism aparţinând Poliției Române a omorât o fetiţă pe trecerea de pietoni. Acesta a acroşat două fetițe care traversau strada în mod regulamentar, pe trecerea de pietoni. Una dintre ele a murit, iar cealaltă a fost rănită și  transportată la spital. În urma acestui incident tragic, Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a transmis un mesaj de condoleanțe familiei îndoliate și a demarat o anchetă în paralel cu cea a Poliției Capitalei.

Scrisoarea emoționantă a elevei din Cluj transmisă după accidentul din București

În scrisoarea sa, Isabella mărturisește că tragicul eveniment a emoționat-o până la lacrimi, dar este convinsă că Raisa se află acum într-un loc mai bun decât aici, pe pământ. Spre final, eleva îi dorește noii sale prietene odihnă veșnică și ca Bunul Dumnezeu să-i ierte toate păcatele.

„Dragă Raisa,

Cu toate că nu te-am cunoscut niciodată, vestea morții tale m-a întristat teribil. Am plâns pentru tine deoarece Dumnezeu a fost nedrept cu tine și te-a luat prea repede dintre noi. Cu toate acestea știu că acum acolo unde ești tu, în Rai, ne privești și ești mai fericită decât aici, pe Pământ. Părinții tăi nu mai trebuie să plângă și să fie triști fiindcă ei nu te-au pierdut definitiv, ci te vor întâlni într-o zi sus în ceruri așa cum îmi doresc să te întâlnesc și eu.

Îl rog pe Dumnezeu să te ierte, dacă ai avut păcate și să îți ofere odihna veșnică. Și eu sunt de aceeași vârstă cu tine, iar de azi eu te vor considera prietena mea și îmi doresc să mă călăuzești pe mine și pe toți pe care îi iubești să facă tot ce e bine. Până când ne vom revedea sus în ceruri, trebuie să trăim cu speranța că te vom vedea odată și atunci vom fi cei mai fericiți.

Cu cel mai mare drag, Popa Isabella din Cluj”, scrie eleva în respectiva scrisoare

Ce a făcut polițistul după tragedie

În apelul de urgență, poliţistul vinovat de producerea accidentului din Sectorul a anunţat, în apelul la 112, că este agent de poliţie, aflat în timpul serviciului, şi că a lovit mortal un copil pe trecerea de pietoni. De asemenea, a solicitat sfaturi unuia dintre dispecerii cu care a vorbit pentru a o ajuta pe fetiţă şi i-a rugat de mai multe ori să fie trimisă mai repede o ambulanţă.

În urma incidentului, mama tinerei care a supraviețuit a povestit faptul că poliţistul nu avea semnalele sonore și vizuale pornite și că nu se afla într-o misiune urgentă. La rândul lui, Raed Arafat, șeful DSU a vorbit despre acest accident rutier produs de un poliţist în București şi despre ora la care a ajuns prima ambulanță în zonă, fapt care s-a petrecut la 8 minute de la apel.

În altă ordine de idei, pe 16 ianuarie 2022, un bărbat din București a sunat la 112 şi a amenințat că deține un pistol are de gând să împuşte poliţişti pe stradă dacă polițistul responsabil pentru moartea Raisei nu este băgat în închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *