Prima pagină » Eveniment-Social » Scriitorul Jan Cornelius își lansează volumul „Conspirația Cearșafurilor”, la Iași. O seară umoristic-literară, la Centrul Cultural German

Scriitorul Jan Cornelius își lansează volumul „Conspirația Cearșafurilor”, la Iași. O seară umoristic-literară, la Centrul Cultural German

12 sept. 2024, 02:00,
Iulia MARIA în Eveniment-Social

Centrul Cultural German, din Iași, găzduiește astăzi, 12 septembrie, începând cu ora 19:00, o seară literară, în compania scriitorului Jan Cornelius. Acesta își va lansa volumul  „Conspirația Cearșafurilor”, o carte plină de umor și povești captivante

Scriitorul german Jan Cornelius, cunoscut pentru stilul său plin de umor și observațiile fine asupra vieții cotidiene, revine în România pentru a-și lansa volumul „Conspirația Cearșafurilor”. Evenimentul, care va avea loc la Centrul Cultural German din Iași, în sala „Paul Celan”, se anunță a fi o seară de lectură și discuții captivante.

Scriitorul Jan Cornelius își lansează volumul „Conspirația Cearșafurilor”, la Iași

Jan Cornelius este scriitor de limbă germană, originar din România, traducător şi publicist, având un stil care îmbină ironia cu umorul subtil. Prin intermediul volumului său, „Conspirația Cearșafurilor”, Jan Cornelius explorează teme cotidiene, cu o notă de amuzament și sarcasm. Aceasta nu este doar o carte de umor, ci și o incursiune în amintiri și experiențe de călătorie.

Mircea Cărtărescu, cunoscut poet român, descrie „Conspirația Cearșafurilor” drept „o carte de umor irezistibil, dar şi o carte de evocări şi călătorii prin lume. O carte absolut delicioasă, care pe mine m-a umplut de bucurie.”

Volumul este o colecție de anecdote și povești, care reușesc să capteze esența absurdului cotidian, aducând un zâmbet pe buzele cititorilor. Lansarea, care va avea loc la Iași, oferă publicului ocazia de a intra în contact cu universul literar al lui Jan Cornelius și de a explora umorul său subtil, în dialog direct cu autorul.

Seara literară, de la Centrul Cultural German, se adresează tuturor celor pasionați de literatură, dar și celor care apreciază umorul inteligent. Sala „Paul Celan”, de la Palatul Braunstein, va deveni locul unde umorul și literatura se vor împleti, iar „Conspirația Cearșafurilor” va prinde viață prin lectura autorului.

Un autor cu legături profunde cu România

Jan Cornelius va povesti despre inspirația din spatele „Conspirației Cearșafurilor” și despre cum experiențele sale, din Germania și România, i-au influențat stilul literar. Întâlnirea cu scriitorul german Jan Cornelius este o ocazie rară de a descoperi nu doar o carte plină de umor, ci și personalitatea fascinantă din spatele acesteia.

Deși locuiește în Germania, Jan Cornelius păstrează o legătură strânsă cu România, țara sa de origine. Această conexiune culturală se reflectă în multe dintre operele sale, în care critică și explorează cu umor și ironie diferențele și asemănările dintre cele două culturi.

„Conspirația Cearșafurilor” este o dovadă a talentului său în a surprinde, cu finețe și haz, aspecte din viața de zi cu zi, fie că este vorba despre Germania sau România. Lansarea volumului de la Iași marchează o nouă etapă în cariera sa literară, aducându-l și mai aproape de cititorii români.

Lansarea volumului „Conspirația Cearșafurilor”, de scriitorul Jan Cornelius, va aduce, cu siguranță, zâmbete și momente memorabile tuturor celor prezenți.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024