Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Prediabet: consumul acestui condiment protejeaza împotriva diabetului de tip 2
Prediabet: consumul acestui condiment protejeaza împotriva diabetului de tip 2

Prediabet: consumul acestui condiment protejeaza împotriva diabetului de tip 2

25 iul. 2020, 10:16,
în Sanatate

Scortisoara previne diabetul de tip 2. Înainte de a ajunge la diabetul de tip 2, oamenii trec prin faza de prediabet. Glicemia este puțin ridicată, dar nu este suficientă pentru a vorbi de diabet. În timp ce zahărul din sânge în condiții normale ar trebui să fie mai mic de 1,10 g / L, acesta este între 1,10 g / L și 1,25 g / L pentru prediabet. Peste 1,26 g / L, vorbim despre diabet. Problemă: 80% din prediabetele netratate se transformă în diabet de tip 2.

Cercetătorii cred că au găsit o metodă surprinzătoare de a controla glicemia la pacienții prediabetici, evitând astfel trecerea temută la diabetul de tip 2: scorțișoara. Rezultatele studiului lor sunt disponibile în Journal of the Endocrine Society.

Scortisoara previne diabetul de tip 2

Pentru a descoperi efectele uimitoare ale scorțișoarei asupra prediabetului, cercetătorii au urmarit 51 de voluntari cu această afecțiune glicemică. Au trebuit să consume o capsulă care conține 500 mg de scorțișoară sau un placebo de trei ori pe zi, timp de 12 săptămâni.

Cercetătorii au descoperit că suplimentele de scorțișoară au scăzut nivelul glicemiei. Scorțișoara a fost, de asemenea, bine tolerată, nu au fost raportate reacții adverse specifice. „Studiul nostru a arătat efectele benefice ale adăugării de scorțișoară la dietă pentru a menține glicemia stabilă la participanții cu prediabet”, confirmă Giulio R. Romeo, co-autor al studiului.

În timp ce aceste rezultate sunt încurajatoare, cea mai bună modalitate de a preveni trecerea de la prediabet la diabet este să vă schimbați stilul de viață. Acest lucru necesită stabilirea unei diete echilibrate, activități fizice regulate și pierderea în greutate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *