Prima pagină » Stiri si curiozitati » Scorțișoara, beneficii și contraindicații. Cum să folosești corect condimentul sezonului de iarnă

Scorțișoara, beneficii și contraindicații. Cum să folosești corect condimentul sezonului de iarnă

17 dec. 2021, 15:40,
în Stiri si curiozitati

Apreciată pentru aroma și mirosul deosebit, scorțișoara are multe beneficii, dar și câteva contraindicații. Fie că este folosită pentru prepararea unor prăjituri delicioase sau se adaugă în vinul fiert pentru un plus de savoare, scorțișoara este preferata multora dintre noi. Cu toate acestea, consumul necorespunzător poate cauza o serie de probleme. Iată cum să folosești corect condimentul sezonului de iarnă.

Scorțișoara, condimentul cu cele mai multe beneficii și contraindicații

Este știut faptul că scorțișoara este condimentul preferat al sezonului de iarnă. Nelipsitul vin fiert, merele cu scorțișoară sau prăjiturile cu aromă de scorțișoară sunt printre preferatele multora dintre noi. 

Folosită în mod corespunzător, scorțișoara este un condiment minune. Aceasta poate fi sub formă de pudră, baton sau ulei, însă beneficiile sunt aceleași. Scorțișoara stimulează memoria și capacitatea de concentrare, ajută la slăbit și la echilibrarea nivelului glicemiei.

Un alt beneficiu al scorțișoarei este acela că ajută la întărirea sistemului imunitar, dar și la dilatarea vaselor de sânge. Mai mult, vindecă migrenele, fiind utilă în tratarea stărilor de anxietate. De asemenea, acest condiment minune are proprietăți puternice antibacteriene, contribuind la tratarea afecțiunilor pielii.

Pe lângă beneficiile scorțișoarei pentru organism, trebuie să ținem cont de contraindicații. Medicii atrag atenția asupra faptului că savurosul condiment poate irita stomacul, cauzând afecțiuni ale sistemului digestiv. 

Consumul de scorțișoară este contraindicat în cazul femeilor însărcinate, dar și în cazul unor afecțiuni ale rinichilor și ficatului. În cazul persoanelor alergice, scorțișoara poate provoca afte bucale, dar și probleme respiratorii. Dacă este consumată sub formă de pudră, dar în cantitate mare, poate declanșa tuse, înec sau respirație greoaie.

Cele mai bune remedii cu scorțișoară

Scorțișoara este considerată un condiment minune datorită beneficiilor numeroase. Dacă este folosită corect, scorțișoara contribuie la tratarea unor afecțiuni severe. Printre remedii se află celebrul ceai de scorțișoară. Acesta reglează zahărul din sânge, reduce nivelul de colesterol și îmbunătățește sistemul imunitar. De asemenea, este util în tratarea gripei și a răcelii, ameliorând febra și frisoanele.

Un alt remediu sănătos este consumul unei lingurițe de scorțișoară amestecat cu miere și apă. Acest amestec reglează tensiunea arterială și tratează oboseala cronică. 

În cazul persoanelor care țin dietă și își doresc să slăbească, medicii recomandă cafeaua cu scorțișoară. Pudra de scorțișoară adăugată în cafea va ajuta la arderea caloriilor și în același timp va reduce pofta de mâncare.

Uleiul esențial de scorțișoară are, de asemenea, numeroase beneficii. Acesta stimulează circulația sanguină și ajută prin masare la detensionarea mușchilor. 

Miere, scorțișoară și ghimbir, rețeta perfectă pentru tratarea răcelii

Dacă vrem să scăpăm mai repede de gripă și răceală putem face un remediu cu ajutorul ingredientelor minune, miere, scorțișoară și ghimbir. Iată rețeta celui mai bun tratament pentru imunitate.

Ingrediente

1/4 lingură ghimbir răzuit

1/2 lingură scorțișoară pudră

7 cești de apă

7 linguri de miere naturală polifloră

o lămâie tăiată felii cu tot cu coajă

Mod de preparare

Se pune apa la fiert apoi se adaugă treptat ghimbirul, scorțișoara și feliuțele de lămâie. Apoi, se lasă ingredientele să mai fiarbă la foc mic timp de 15 – 20 de minute. Se lasă băutura să se răcească apoi se adaugă mierea.

Condimentul sezonului de iarnă, scorțișoara, are numeroase beneficii, dar și contraindicații. De aceea, este important să o folosim în mod corespunzător pentru a avea parte de beneficiile acestui condiment minune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`