Prima pagină » Culinar » Dulciuri » Scones cu capsuni – Desert de primavara
Scones cu capsuni - Desert de primavara

Scones cu capsuni – Desert de primavara

08 feb. 2016, 13:28,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:16359;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Scones cu capsuni – Desert de primavara

Ingrediente:

cca 450 gr capsuni (curatate, spalate si taiet in bucatele)
450 gr faina alba
3 linguri zahar
2 lingurite praf de copt
1/4 lingurita sare
2 oua
6 linguri unt
cca 150 ml lapte

Mod de preparare scones cu capsuni:

1. Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius.
2. Amesteca o lingura de zahar cu capsunile.
3. Pune intr-un bol faina, sarea, praful de copt si restul de zahr.
4. Adauga untul. Omogenizeaza cu ajutorul unui mixer.
5. Pune capsunile in compozitie si amesteca usor, cu o spatula.
6. Intr-un bol mix mixeaza 1 ou cu laptele, apoi toarna mixul peste compozitia cu faina si capsuni. Daca aluatul e prea umed si se lipeste, mai presara faina.
7. Transfera aluatul intr-o tava rotunda si tapetata cu hartie de copt, intinde-l, ca sa-i dai forma rotunda, dupa care taie-l sub forma a 8 triunghiuri.
8. Unge-l cu celalalt ou mixat, presara putin zahar si baga-l in cuptor pentru 20-30 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`