Prima pagină » Local » Școlile din Podu Iloaiei vor primi tablete! Valoarea contractului este de 200.000 de euro
Școlile din Podu Iloaiei vor primi tablete! Valoarea contractului este de 200.000 de euro

Școlile din Podu Iloaiei vor primi tablete! Valoarea contractului este de 200.000 de euro

20 apr. 2022, 02:00, 1 ,
Ciprian Boaru în Local

Școlile din orașul Podu Iloaiei vor primi tablete pentru susținerea orelor on-line. Achiziția a fost organizată încă din timpul stării de alertă. Comisia de evaluare a ales oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic depusă în cadrul procedurii

Primăria orașului Podu Iloaiei, județul Iași, a finalizat licitația pentru furnizarea tabletelor destinate susținerii cursurilor on-line. Recent, a fost semnat contractul cu furnizorii de echipamente. Valoarea finală a contractului este de 1.143.684 lei, fără TVA, aproape 200.000 de euro. Contractula fost împărțit între 3 firme: Vodafone România (tablete), Visual Fan (laptopuri) și Quartz Matrix (camere web). Comisia de evaluare a ales oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic. Finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

”Obiectivul general al proiectului îl reprezintă facilitarea accesului la procesul de învățământ în mediul on-line în contextul pandemiei SARS-CoV-2 prin dotarea școlilor din orașul Podu Iloaiei cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare, inclusiv abonament internet pe o perioadă de 24 de luni, precum și a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line în bune condiții. Proiectul vizează crearea premiselor tehnice de funcționare a procesului de învățământ în situația în care o parte din elevi sau toți trebuie să urmărească desfășurarea orelor de acasă”, se arată în caietul de sarcini.

Autoritatea contractantă a lansat procedura și pentru modernizarea drumurilor.

Școlile din Podu Iloaiei vor primi 1.580 de tablete

Conform necesarului, vor fi furnizate tablete pentru un număr de 1.580 de școlari, cu abonament inclus de internet pe o perioadă de 24 de luni. Totodată, 61 de clase vor fi dotate cu camere web, iar 118 laptopuri vor ajunge în dotarea profesorilor.

”Ofertanții vor prezenta dovezi relevante privind aria de acoperire din care reiese clar că toată suprafața locuită a orașului Podu Iloaiei este deservită. În cazul în care ulterior se constată că există elevi care nu beneficiază de semnal suficient, se vor lua măsuri de înștiințare a furnizorului cu privire la aceste situații, iar acesta, inclusiv prin contract, se va obliga să realizeze modernizarea infrastructurii, astfel încât toți elevii să beneficieze de servicii egale indiferent de locul în care își au domiciliul pe raza orașului. Termenul maxim de remediere a acestor aspecte este de 30 de zile”, se mai arată în documentația procedurii.

În zona Podu Iloaiei urmează să fie extinsă rețeaua de canalizare.

Firma de salubritate a încheiat licitația pentru furnizarea corespondenței

În altă ordine de idei, firma de salubritate a semnat un contract cu Compania Națională Poșta Română SA, pentru furnizarea serviciilor de corespondență. Valoarea finală a contractului este de 228.430 lei, fără TVA, aproape 46.000 euro. Corespondența solicitată de autoritatea contractantă face referire și la facturile la salubritate ce vor fi trimise clienților.

Poșta Română are la dispoziție o perioadă de 12 luni pentru furnizarea corespondenței. Firma de salubritate a stabilit un necesar de 16.000 de trimiteri cu confirmare de primire și 110.000 trimiteri fără confirmare de primire. Conform caietului de sarcini, Poșta Română este obligată să respecte prevederile GDPR privind protecția persoanelor în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal. Școlile din Podu Iloaiei vor primi tablete în termen de 45 de zile de la semnarea contractului.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`