Prima pagină » Local » Școlile din Iași pot beneficia de reducerea facturilor la gaze și curent electric
Școlile din Iași pot beneficia de reducerea facturilor la gaze și curent electric

Școlile din Iași pot beneficia de reducerea facturilor la gaze și curent electric

03 mart. 2022, 07:45,
Ana Crețu, în Local

În perioada noiembrie și decembrie facturile au crescut semnificativ. Școlile și liceele din Iași au avut de plătit sume foarte mari pentru facturile de gaz și energie electrică. Guvernul încurajează unitățile de învățământ să completeze o cerere pentru a beneficia de reducerea facturilor.

ISJ Iași a informat toate instituțiile și unitățile de învățământ din județ în legătură cu cererea care trebuie completată pentru a putea beneficia de reducerea facturilor la gaze și curent electric. Reprezentanții Colegiului Național „Mihai Eminescu” și Colegiul Național din Iași au completat cererea și deja a fost trimisă la furnizor.

Inspectoratul Scolar din Iasi

Inspectoratul Școlar din Iași explică situația facturilor din școli

Ministerul Educației îndeamnă școlile să solicite reducerea facturilor

purtatorul de cuvant de la ISJ Iasi, Antonina Bliort

Purtătorul de cuvânt de la Inspectoratul Școlar din Iași spune despre procesul de informare a școlilor în legătură cu reducerile la facturi

Guvernul încurajează școlile să completeze cererea pentru a beneficia de reducerea facturilor la gaze și curent electric.

„Prin adresa Cancelariei Primului-Ministru nr. 694/2022, înregistrată la minister cu nr.8911M/2022, se solicită transmiterea către unitățile și instituțiile de învățământ a faptului că, pentru a beneficia de mecanismul de plafonare și compensare a facturilor a energiei electrice, au obligația de a completa cererea și de a o transmite furnizorilor de gaze și energie electrică”, se menționează în comunicatul Ministerului Educației.

Măsurile luate de Guvernul României încurajează unitățile de învățământ să beneficieze de aceste reduceri. Problemele legate de facturile din lunile noiembrie și decembrie pot fi soluționate prin recalcularea sumelor din facturile inițiale.

În comunicat se precizează că Guvernul a demarat plățile către furnizorii de gaze și energie electrică, conform mecanismului de compensare stabilit de cadrul legal.

o factura care este urmarita cu degetul

Având în vedere că se înregistrează o creștere a prețurilor la energie și gaze naturale

Școlile din Iași trebuie să se adreseze direct furnizorului legat de reducerile pentru facturile de gaze și curent electric

 un bec si un ochi de aragaz aprins

Guvernul încurajează școlile să completeze cererea pentru a beneficia de reducerea facturilor la gaze și curent electirc

Purtătorul de cuvânt de la ISJ Iași, Antonia Bliorț, a precizat pentru reporterii BZI că școlile au fost informate cu privire la cererea care trebuie completată și trimisă direct la furnizorii de gaze și energie electrică.

„Inspectoratul Școlar din Iași a transmis către toate unitățile și instituțiile de învățământ o adresă scrisă care a fost atașată solicitarea Cancelariei Primului-Ministru. Acestea sunt însoțite de documente și modelul de cerere anexat. Școlile fac această solicitare direct către furnizorii de gaze și energie electrică. Cheltuielile suportate de către școli nu sunt cunoscute de către ISJ, deoarece facturile se plătesc prin Consiliul Local. Știu doar că la Școala Profesională din Holboca a primit o factură destul de mare, dar a fost plătită”, menționează Antonia Bliorț.

Pentru Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Iași, această adresă de informare nu a fost necesară.

„Încă din luna decembrie a fost completată cererea și trimisă direct la furnizorii de gaze și energie electrică. Facturile pe gaz au fost destul de mari pentru lunile noiembrie și decembrie, chiar și plafonate sunt sume mari”, menționează Răzvan Dani, angajat în cadrul biroului de contabilitate de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”.

„La Colegiul Național din Iași cererea pentru a beneficia de reducerea facturilor la gaze și curent electric a fost completată și trimisă la furnizori. ISJ a informat unitatea de învățământ în legătură cu această posibilitate”, a precizat un reprezentant al Colegiului Național Iași.

Școlile din Iași pot completa cu ușurință cererea, iar facturile vor fi compensate conform cadrului legal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *