Prima pagină » Local » Școlile din comuna Scânteia vor fi dotate cu mobilier! O singură firmă a fost interesată de contract
Școlile din comuna Scânteia vor fi dotate cu mobilier! O singură firmă a fost interesată de contract

Școlile din comuna Scânteia vor fi dotate cu mobilier! O singură firmă a fost interesată de contract

30 sept. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Școlile din comuna Scânteia, județul Iași, vor fi dotate cu mobilier în urma unui contract scos la licitație, în valoare de peste 300.000 de lei

Primăria din localitate a publicat procedura de licitație pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), la începutul lunii septembrie 2024. Firmele interesate de contractul în valoare de 307.377,23 lei cu TVA inclus au avut timp până pe data de 26 septembrie 2024 pentru depunerea ofertelor financiare.

Școlile din comuna Scânteia, județul Iași, vor fi dotate cu mobilier! Firma lui Lucian Blaga a fost singura care a depus oferta

Potrivit informațiilor publicate pe SEAP, în cadrul procedurii de licitație, care are ca obiectiv achiziție mobilier în cadrul proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din comuna Scânteia, județul Iași”, a fost depusă o singură ofertă.

Este vorba de cea a firmei LM Mob SRL, administrată de Lucian Blaga și Constantin Mihai Tăbăcaru. Societatea are sediul în județul Neamț și a fost înființată în anul 2003. Firma are ca obiect de activitate „Fabricarea de mobilă”, iar anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri de 4.640.041 de lei, un profit net de 137.959 de lei și datorii de 2.074.528 de lei.

„Documentația tehnică respectă, în integralitate, principiul de «a nu prejudicia în mod semnificativ» (DNSH) (Do No Significant Harm»), în conformitate cu, Comunicarea Comisiei – Orientări tehnice privind aplicarea principiului de «a nu prejudicia în mod semnificativ», în temeiul Regulamentului privind Mecanismul de redresare și reziliență (2021/C 58/01) și cu Regulamentul delegat (UE) al Comisiei 2021/2139, în temeiul Regulamentului privind taxonomia (UE) (2020/852), pe durata întregului ciclu de viață a investiției. La furnizarea produselor în cadrul contractului Achiziție MOBILIER, în cadrul proiectului «Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din comuna Scânteia», finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), se va avea în vedere ca lucrările să nu prejudicieze în mod semnificativ, pe durata întregului ciclu de viață a investiției, niciunul dintre cele șase obiective de mediu, prin raportare la prevederile art. 17, din Regulamentul (UE) 2020/852”, se arată în caietul de sarcini ale procedurii de licitație.

Prin contract se vor achiziționa 10 catedre și peste 200 de pupitre individuale cu scaune

Potrivit informațiilor publicate, autoritatea contractantă, în acest caz, Primăria comunei Scânteia, intenționează să achiziționeze 10 catedre și scaune, 240 de pupitre individuale cu scaune pentru elevi, modulare și reglabile pe înălțime, dar și 20 de cuiere, 10 table magnetice, 50 de dulapuri individuale pentru elevi, 10 dulapuri pentru depozitarea materialelor didactice, 10 suporturi pentru prezentare planșe. Cu toate acestea, vor fi dotate sălile de clasă.

Mobilierul pentru cabinetele școlare va consta în achiziționarea unei catedre, a 26 de pupitre individuale cu scaun, reglabile pe înălțime, un cuier cu 26 de agățători, 4 dulapuri individuale pentru elevi, un dulap pentru depozitarea materialelor didactice și un suport pentru prezentare planșe.

„Toate produsele trebuie să fie acoperite de garanție pentru, cel puțin, 24 de luni. Perioada de garanție începe de la data acceptării produselor sau, în cazul amânării din cauze care nu țin de contractant, la un interval de 30 zile de la acceptarea produselor”, se arată în documentele publicate pe SEAP.

Amintim că și Consiliul Județean este în stadiul de achiziționare a materialelor didactice pentru mai multe unități de învățământ din județul Iași.

Școlile din comuna Scânteia, județul Iași, vor fi dotate cu mobilier în urma unuI contract scos la licitație, în valoare de peste 300.000 de lei. O singură firmă a depus oferta financiară, iar în prezent, procedura de licitație se află în stadiul de verificare calificare și tehnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`