Prima pagină » Actualitate » Școlile din București s-ar putea închide din nou. Elevii ar putea învăța exclusiv online

Școlile din București s-ar putea închide din nou. Elevii ar putea învăța exclusiv online

13 oct. 2020, 13:16,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Școlile din București s-ar putea închide din nou, trecându-se la scenariul roșu în care elevii ar putea învăța exclusiv online. Situația este una foarte gravă și în București, după ce s-a ajuns la o rată de infectare de 2,66 de infectări la 1000 de locuitori.

Având în vedere că, în ultimele două zile, rata infectării a crescut cu 0,13, respectiv 0,14 cazuri în fiecare zi, dacă trendul se menține asemănător, ne putem aștepta ca școlile din Capitală să se mute exclusiv online. O astfel de decizie va fi luată de Comitetul pentru Situații de Urgență București.

Majoritatea elevilor se plâng însă că nu există resursele necesare acestui tip de învățământ. Mai mult decât atât, mai mult de o treime din aceștia spun că transmiterea cursurilor și a suporturilor de curs nu a fost realizată așa cum trebuie.

Klaus Iohannis: „Închiderea școlii nu trebuie exagerată, copiii sunt în siguranță în școli”

„Închiderea școlii nu trebuie exagerată, copiii sunt în siguranță în școli. Sigur, acolo unde, din nefericire, apar cazuri de boală nu există alternativă. Dar nu trebuie să exagerăm cu aceste măsuri restrictive, fiindcă ajungem în situații care sunt foarte greu de gestionat. Copiii trebuie să meargă la școală să învețe, părinții trebuie să-și trimită copiii la școală ca să poată și ei să meargă la serviciu”, a declarat Klaus Iohannis.

Toate școlile și liceele din Iași sunt la un pas de închidere

Surse din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Iași au precizat că, la momentul în care va fi o rată de infectare de 3 la mia de locuitori, se va trece la derularea cursurilor strict în manieră on-line. Astfel, având în vedere trendul crescător al infecțiilor, cel mai probabil săptămâna viitoare se va întâmpla acest lucru

În Municipiul Iași ar putea fi impuse restricții majore în plină pandemie COVID-19. Numărul mare de cazuri de infecție cu virsusul SARS-Cov-2 de la nivelul orașului poate duce la restricții generale. Autoritățile iau în calcul ca toate cursurile școlare să se țină doar în sistem on-line. Într-un astfel de scenariu se va ajunge la restricționarea accesului dinspre și înspre Municipiul Iași. Surse din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași au precizat că, la momentul în care va fi o rată de infectare de 3 la mia de locuitori, se va trece la derularea cursurilor strict în manieră on-line! Astfel, având în vedere trendul crescător al infecțiilor, cel mai probabil săptămâna viitoare se va întâmpla acest lucru.

Toate școlile și grădinițele din orașul Bacău, închise de luni

Toate școlile și grădinițele din orașul Bacău au intrat de luni, 12 octombrie, în scenariul roșu, ceea ce presupune învățarea exclusiv online, potrivit deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău.

Prefectul județului Bacău, Sorin Gabriel Ailenei, a explicat că a luat această măsură ca să prevină alte măsuri mai dure, atât la nivelul municipiului, cât și al județului.

„Stimulul care ne-a determinat să reacționăm în scurt timp cu privire la acest lucru, a fost rata infectărilor, care a depășit la nivelul municipiului Bacău 3 îmbolnăviri la mia de locuitori. A fost de la sine înțeles că trebuia să reacționăm și am optat pentru această măsură”, a precizat Sorin Gabriel Ailenei.

„Mai avem încă două măsuri: interzicerea activității operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc și interzicerea activităților în spațiile interioare pentru toți operatorii care desfășoară activități de preparare și comercializare a produselor alimentare și/sau a băuturilor alcoolice și nealcoolice. Este totuși instituită o excepție, la hoteluri, pensiuni, cămine. Această excepție operează doar pentru persoanele cazate în unitățile respective”, a menționat prefectul județului Bacău.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *