Și anul acesta, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” – UAIC din Iași oferă elevilor șansa de a cunoaște cea mai veche instituție modernă de învățământ superior a României. Totul prin intermediul a 12 Școli de Vară care se vor derula on-line și unde participarea este gratuită. Acestea au ca scop organizarea de cursuri și alte activități relevante destinate elevilor de liceu, cu precădere celor dezavantajați social, pentru încurajarea finalizării de către aceștia a studiilor liceale și facilitarea continuării educației la nivel terțiar
Școli de Vară, on-line și gratuite, oferite de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, elevilor de liceu. Astfel, vara aceasta, instituția va desfășura, în perioada 6-19 iulie 2020, douăsprezece Școli de Vară on-line, gratuite, dedicate elevilor de liceu, finanțate din Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE) de către Banca Internațională de Reconstrucție și Dezvoltare (Banca Mondială). Acestea au ca scop organizarea de cursuri și alte activități relevante destinate elevilor de liceu, cu precădere celor dezavantajați. Asta pentru încurajarea finalizării de către aceștia a studiilor liceale și facilitarea continuării educației la nivel terțiar.
Tablete speciale oferite elevilor în cadrul Școlilor de Vară on-line derulate de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”
Pentru ca elevii să poată participa la activitățile on-line, Universitatea „Cuza” va achiziționa 550 de tablete cu trafic de internet mobil inclus, pe care aceștia le vor putea folosi și în continuare, pentru alte activități educaționale, precum orele de la liceu sau facultate. În plus, elevii de clasa a XII-a care participă la una dintre Școlile de Vară și care doresc să devină studenți ai UAIC vor putea solicita sprijin pentru înscrierea on-line de la studenții implicați în program.
Cursuri atractive pentru fiecare specializare în parte, ateliere de lucru, simulări de examen și activități recreative.
În cadrul Școlilor de Vară vor avea loc cursuri atractive pentru fiecare specializare în parte, ateliere de lucru, simulări de examen și activități recreative. Programul prevede și consiliere profesională și de orientare în carieră, în care elevii vor beneficia de asistență de specialitate oferită de experți. Elevii care studiază la unul dintre liceele eligibile în cadrul Proiectului ROSE se pot înscrie, până pe 11 iunie, la una dintre următoarele Școli de Vară: 1.
„Vreau să fiu student la Litere! – Școala de Vară pentru elevi – LiteratIS”- Facultatea de Litere; 2. „Vacanță juridică DREPT în Iași – Drept în Iași!” – Facultatea de Drept; 3. „Școală de Vară pentru Economiști – EconomIS” – Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor; 4. „Descoperim Pământul spre culmile cunoașterii! GEO-GEO”- Facultatea de Geografie și Geologie; 5. „Experiența universitară timpurie pentru elevii aflați în situații de risc: program-punte în domeniile Educație Fizică și Sport și Teologie Romano-Catolică – TEOSPOR – Facultatea de Educație Fizică și Sport și Facultatea de Teologie Romano-Catolică; 6. „Scoala de Vară pentru Științe: program punte pentru tranziția de la liceu la universitate – Vara Științelor- Facultatea de Biologie și Facultatea de Chimie; 7. „Școala de Vară în domeniul Teologiei Ortodoxe și Istoriei pentru îmbunătățirea oportunităților de participare la învățământul universitar a elevilor cu risc de abandon – TEOIST” – Facultatea de Teologie Ortodoxă și Facultatea de Istorie; 8.
„De-ale viitorului: informatica și matematica – INFORMAT” – Facultatea de Informatică și Facultatea de Matematică; 9. „Hai la facultate! Să descoperim împreună vara universitară la Cuza! VINOlaUAIC!” – Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice și Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației; 10. „Descoperă-ți vocația prin educație! Școala de Vară – Psihologie și Științe ale Educației – DEVO” – Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației; 11. „Vino la Facultatea VERDE” – Facultatea de Biologie și 12. „Cum ajung profesor/antrenor? Școala de Vară – CAPA, Facultatea de Educație Fizică și Sport.