Prima pagină » Culinar » Scoici în sos de vin. Cum să pregătești la tine acasă o mâncare ca la restaurant

Scoici în sos de vin. Cum să pregătești la tine acasă o mâncare ca la restaurant

01 feb. 2024, 10:09,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să ne răsfățăm cu un preparat delicios, rafinat și aromat, la o ocazie specială, putem face câteva porții de scoici în sos de vin. Acestea sunt fragede, gustoase și se fac cu grijă și cu ingrediente de calitate. Delicioasele scoici în sos de vin au o textură aparte, un aspect deosebit și cu siguranță îi vor cuceri pe cei de la masă. Iată cum să pregătești la tine acasă o mâncare ca la restaurant.

Scoici în sos de vin

Când vine vorba de rețetele rafinate și delicioase pregătite acasă, putem opta pentru niște scoici în sos de vin. Scoicile în sos de vin au o textură fragedă, sunt savuroase și merg de minune la orice masă și la orice ocazie alături de alte preparate alese.

Scoicile gătite în sos de vin îi vor cuceri cu siguranță pe musafiri. Pentru iubitorii de preparate rafinate, putem face și niște creveți cu usturoi. Aceștia vor fi crocanți la exterior, moi la interior și extrem de gustoși. Creveții îi putem găti în diferite moduri, cu usturoi și unt sau putem face niște spaghete cu creveți și sos alb. Creveții cu paste sunt delicioși, ușor de făcut și ideali de servit la orice masă.

La fel de bine putem face și un escalop de pui cu ciuperci. Această mâncare este delicioasă, sățioasă și sănătoasă. Rețeta este simplă și poate fi adaptată din preferințe. Acest fel de mâncare se servește cu mămăliguță, cu piure sau cu orice tip de garnitură.

Scoicile în sos de vin sunt alegerea perfectă pentru orice masă și orice ocazie. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, la final vom obține un preparat irezistibil.

Rețeta marilor bucătari pentru un adevărat deliciu

Pentru câteva porții de scoici în sos de vin vom avea nevoie de 500 g de scoici congelate, 6 linguri de ulei de măsline, 6 căței de usturoi, 1 lămâie, 1 linguriță de sare, piper, 120 ml de vin alb, 1 legătură de pătrunjel și 6 roșii cherry.

Mai întâi vom pregăti scoicile. Acestea se decongelează, se spală apoi se lasă la scurs. Într-o tigaie se pune uleiul de măsline. Se pune usturoiul la călit  după ce a fost curățat și tăiat rondele. Se pun scoicile în tigaie și se lasă la foc mic timp de 10 minute. Se potrivește gustul cu sare și piper.

Se amestecă ușor apoi se stoarce zeama de la o lămâie și roșiile cherry tăiate în jumătate. Se pune capacul pe tigaie și se lasă scoicile să se gătească la foc mic nu înainte de a turna în tigaie și vinul. Se toacă păturnjelul proaspăt și se pune după ce am luat tigaia de pe foc. Se lasă capacul pe cratiță pentru a pătrunde toate aromele apoi se pun scoicile pe un platou pentru a fi servite. Cu siguranță acest preparat culinar va fi pe placul tuturor celor de la masă.

Scoicile în sos de vin sunt delicioase, aromate și merg de minune la mesele festive alături de alte preparate rafinate și spectaculoase. Rețeta este simplă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri ale marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *