Prima pagină » Coronavirus » Scoația impune carantină instituționalizată pentru toate persoanele care intră în țară

Scoația impune carantină instituționalizată pentru toate persoanele care intră în țară

03 feb. 2021, 13:16,
Cristian ZAVASTIN în Coronavirus

Scoația a decis să impună carantină pentru toți călătorii care sosesc direct în Scoția. Anunțul a fost făcut de primul ministru Nicola Sturgeon.

Cele patru națiuni britanice au fost deja de acord că persoanele care sosesc din țări cu risc ridicat vor trebui să intre în carantină în hoteluri.

„Am dorit introducerea unei abordări mult mai cuprinzătoare a carantinei instituționalizate. Prin urmare, pot confirma astăzi că intenționăm să introducem o cerință de carantină instituționalizată pentru oricine ajunge direct în Scoția, indiferent din ce țară provine”, a declarat Nicola Sturgeon.

Mai multe detalii despre cum și când vor intra în vigoare modificările la carantină vor fi stabilite și puse în funcțiune cât mai curând posibil.

Primul ministru a spus că regulile mai stricte urmăresc „protejarea” împotriva importului de noi variante. Nicola Sturgeon a menționat că abordarea convenită în Marea Britanie include doar țările în care au fost deja identificate noi tulpini de COVID-19.

Scoția cere guvernului britanic reguli mai dure

În timp ce guvernul scoțian nu poate implementa „unilateral” carantina instituționalizată pentru persoanele care sosesc în alte părți ale Regatului Unit înainte de a călători în Scoția, acesta va îndeamnă guvernul britanic să adopte o abordare mai strictă.

„Dacă nu doresc să facă acest lucru … le vom cere să colaboreze cu noi pentru a reduce riscul în rândul persoanelor care călătoresc în Scoția prin porturi din alte părți din Marea Britanie”, a menționat Nicola Sturgeon, care a adăugat că COVID-19 a fost aproape eliminat în Scoția vara trecută, înainte de a fi „readus de pasagerii veniți pe mare din alte țări”.

Întrebată despre consolidarea controalelor asupra celor care călătoresc între Scoția și Anglia, Nicola Sturgeon a spus că va continua să vorbească cu Poliția Scoției despre aplicarea legii.

33 de țări cu risc incluse pe „lista roșie”

Toți călătorii din străinătate, inclusiv cetățenii britanici, sunt deja așteptați să se autoizoleze timp de 10 zile la sosirea în Marea Britanie, chiar și cu un rezultat recent negativ. Marea Britanie a plasat 33 de țări cu risc ridicat în care au fost identificate noile tulpini COVID-19 pe așa-numita „listă roșie”. Astfel, măsurile impun ca oricine călătorește în Anglia venind dintr-o țară de pe lista roșie să intre în carantină într-un hotel. Verificările se fac la aeroport și la toate punctele de intrare în țară și toate persoanele sunt duse la hotel, astfel încât autoizolarea să poată fi aplicată „fără excepție”.

Zborurile internaționale către Scoția au scăzut brusc în timpul pandemiei. Noile reguli fac aproape imposibilă vizitarea Scoției fără intarrea în carantinî.

Această restricție afectează grav aeroporturile și industria turistică a Scoției. Nicola Sturgeon a spus că va colabora cu guvernul britanic pentru a le oferi sprijinul de care au nevoie.

„Cât va dura asta? Vor fi imposibile concediile în străinătate în această vară? Nu este clar. Dar primul ministru a spus că eforturile de eliminare a Covid-19 aici vara trecută au fost zădărnicite după ce virusul a fost readus de cei care au fost în vacanță în străinătate. Ceea ce este clar este că se vrea să se evite un nou val de infectări în această vară produs de persoanele care aduc COVID-19 din străinătate”, a declarat un reprezentant al autorităților scoțiene.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *