Prima pagină » Eveniment-Social » Școala Profesională Dagâța. Modernizare și păstrare a valorilor tradiționale prin Proiectul PNRAS

Școala Profesională Dagâța. Modernizare și păstrare a valorilor tradiționale prin Proiectul PNRAS

20 dec. 2023, 15:38,
BZI.ro, în Eveniment-Social

615 elevi de gimnaziu ai Școlii Profesionale Dagâța sunt fericiții beneficiari ai modernizării școlii în care învață, prin intermediul Programului Național de Reducere a Abandonului Școlar (PNRAS). Programul a adus unității de învățământ o finanțare de 983.815,00 RON și are ca scop reducerea abandonului școlar, prin implementarea unor activități ce vin în sprijinul elevilor.

O componentă importantă a proiectului o reprezintă achizițiile, prin proiect fiind dotate două săli de clasă cu table inteligente și laptopuri (în cele două școli gimnaziale – Dagâța și Mănăstirea). Trebuie menționată și achiziția de programe educaționale de tip software care oferă acces la conținuturi interactiv-educative (animații 3D și videoclipuri educaționale) și de aplicații educaționale, dar și organizarea de excursii (au fost vizitate obiective culturale din Iași și din Suceava). De asemenea, elevii care participă la activitățile de remediere „școală după școală” beneficiază de masă caldă, dar și de consiliere psihologică.

Tot prin acest proiect au fost achiziționate costumele populare pe care le-au purtat elevii în cadrul serbărilor prilejuite de Sărbătorile de iarnă. Acestea au fost cusute manual, respectând tradițiile din sectorul vestic al Podișului Central Moldovenesc, mai exact ale satului vegheat de dealul Miclescu, traversat de pârâul cu acelaşi nume, sat ce datează din 1469.

Proiectul se bucură de un real succes în cadrul Școlii Profesionale Dagâța și are o perioadă de implementare de 3 ani – fiind demarat pe 26 septembrie 2022 cu data de finalizare pe 26 septembrie 2025.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *