Prima pagină » Local » „Școala părinților” vine în ajutorul familiilor din Iași care au nevoie de sfaturi. Prin participarea la curs, tații primesc cinci zile de concediu parental – FOTO
„Școala părinților” vine în ajutorul familiilor din Iași care au nevoie de sfaturi. Prin participarea la curs, tații primesc cinci zile de concediu parental - FOTO

„Școala părinților” vine în ajutorul familiilor din Iași care au nevoie de sfaturi. Prin participarea la curs, tații primesc cinci zile de concediu parental – FOTO

22 apr. 2024, 02:00,
Cristina Doroftei în Local

„Școala părinților” vine în ajutorul cuplurilor care se află la primul copil, și nu numai, pe data de 8 mai 2024. Viitorii părinți vor avea ocazia să primească răspunsuri la întrebări și să învețe aspecte legate de nașterea și creșterea unui copil

Numărul participanților a crescut considerabil în ultimii ani, majoritatea cuplurilor au așteptat momentul potrivit pentru a da naștere unui copil, fiind stabile din punct de vedere financiar, pentru ca celui mic să nu-i lipsească nimic. Până în prezent, s-au înscris deja 35 de familii, ceea ce înseamnă aproximativ 70 de persoane. Cursul va dura 3 ore și se va desfășura în cadrul Maternității „Cuza Vodă” din Iași. Este recomandată participarea ambilor viitori părinți, deoarece cursul va avea și o parte practică.

„Școala părinților” se bucură de tot mai mulți participanți

Mai mult decât atât, la sfârșit, tații beneficiază de o diplomă prin care primesc, prin lege, zile în plus de concediu, pentru a se ocupa de creșterea copilului. „Școala părinților” cuprinde o serie de cursuri în care adulții află tot ce este necesar, pornind cu sarcina, nașterea, până la creșterea copilului. Un medic neonatolog, moașa, medicul de planificare familială și un psiholog răspund tuturor întrebărilor cuplurilor care frecventează cursurile.

„Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie «Cuza Vodă» vine în întâmpinarea solicitărilor dumneavoastră prin organizarea unui nou curs miercuri, 8 mai 2024, în Amfiteatrul B3 al spitalului, începând de la ora 10:00. Este recomandată participarea ambilor viitori părinți, informațiile fiind de maxim interes, primite direct de la sursă, echipa multidisciplinară, și având caracter practic. Durata cursului este de aproximativ 3 ore, tații primind certificatul de participare la final, care garantează 5 zile de concediu parental în plus pe lângă cele 10 prevăzute prin lege”, au transmis reprezentanții „Școala părinților” de la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași.

Programările se fac pe pagina de Facebook a maternității, cu un comentariu la ultima postare

Cei care doresc să participe la „Școala părinților” sunt rugați să aibă asupra lor actele de identitate și să fie pregătiți cu o listă de întrebări.

Acesta este proiectul început de Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, care și-a pus bazele încă din 2008 și vine în ajutorul familiilor ce au nevoie de sfaturi pentru ceea ce înseamnă nașterea și creșterea unui copil. De-a lungul timpului, cursul a devenit din ce în ce mai cunoscut, sunt oameni care vin și din alte localități pentru a participa și a primi sfaturi. Pe pagina de Facebook deschisă de Maternitatea „Cuza Vodă” pentru „Școala părinților”, reprezentanții sunt asaltați cu mesaje. În prezent, viitorii părinți încă mai au posibilitatea de a se înscrie, astfel că cei care vor o pot face pe pagina oficială de Facebook a „Școlii părinților” printr-un comentariu la ultima postare.

Comentarii
  • A urma „scoala” asta dupa ce ai copii e ca si cum ai ocupa un post de medic si abia pe urma ai face facultatea. De aceea le doresc naucilor care iau decizia de a avea copii fara sa aiba habar de ce inseamna asta, sa fie tratati de medici care sunt abia in anul I de facultate. Make sense.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *