Prima pagină » Eveniment-Social » „Școala părinților” vine în ajutorul familiilor din Iași care au nevoie de sfaturi. Prin participarea la curs, tații primesc 5 zile de concediu parental – FOTO

„Școala părinților” vine în ajutorul familiilor din Iași care au nevoie de sfaturi. Prin participarea la curs, tații primesc 5 zile de concediu parental – FOTO

24 ian. 2024, 02:00, 2 ,
Cristina Doroftei în Eveniment-Social

„Școala părinților” își deschide porțile din nou pe data de 14 februarie 2024. Acesta este proiectul început de Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, care și-a pus bazele încă din 2008 și vine în ajutorul familiilor ce au nevoie de sfaturi pentru ceea ce înseamnă nașterea și creșterea unui copil

Numărul participanților a crescut considerabil în ultimii ani. Majoritatea cuplurilor au așteptat momentul potrivit pentru a da naștere unui copil, fiind stabile din punct de vedere financiar, pentru ca celui mic să nu-i lipsească nimic.

„Școala părinților” se bucură de tot mai mulți participanți

 activități de la Școala părinților Iași

Acesta este proiectul început de Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, care și-a pus bazele încă din 2008

De-a lungul timpului, cursul a devenit din ce în ce mai cunoscut, sunt oameni care vin și din alte localități pentru a participa și pentru a primi sfaturi. Pe pagina de Facebook deschisă de Maternitatea „Cuza Vodă” pentru „Școala părinților”, reprezentanții sunt asaltați cu mesaje, întrebând când este următorul curs.

„Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie «Cuza Vodă» vine în întâmpinarea solicitărilor dumneavoastră prin organizarea unui nou curs «Școală părinților»  miercuri, 14 februarie 2024, în Amfiteatrul B3 al spitalului, începând de la ora 10:00. Este recomandată participarea ambilor viitori părinți, informațiile fiind de maxim interes, primite direct de la sursă, anume echipa multidisciplinară, și având caracter practic”, spun reprezentanții Maternității „Cuza Vodă” din Iași.

Programările se fac pe pagina de Facebook a maternității

activități de la Școala părinților Iași

Numărul participanților a crescut considerabil în ultimii ani

Cursul durează aproximativ trei ore, iar acesta este descris ca fiind cel mai simplu mod prin care părinții pot obține informații despre creșterea copilului. Mai mult decât atât, la sfârșit, tații beneficiază de o diplomă prin care primesc, prin lege, zile în plus de concediu, pentru a se ocupa de creșterea copilului. „Școala părinților” cuprinde o serie de cursuri în care adulții află tot ce este necesar, pornind cu sarcina, nașterea, până la creșterea copilului. Un medic neonatolog, moașa, medicul de planificare familială și un psiholog răspund tuturor întrebărilor cuplurilor care frecventează cursurile.

Cei care doresc să participe la „Școala părinților” sunt rugați să aibă asupra lor actele de identitate și să fie pregătiți cu o listă de întrebări.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`