Prima pagină » Local » Școala modulară a primit avizul ISU Iași. Când se vor muta elevii de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”
Școala modulară a primit avizul ISU Iași. Când se vor muta elevii de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”

Școala modulară a primit avizul ISU Iași. Când se vor muta elevii de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”

30 aug. 2024, 10:57,
în Local

Primarul Mihai Chirica a anunțat astăzi, 30 august 2024, în timpul ședinței de Consiliu Local Iași, că școala modulară a primit avizul pentru funcționare din partea ISU.

De asemenea, edilul a menționat că elevii de la Colegiul Pedagogic Vasile Lupu se vor muta în primul modul al anului școlar 2024-2025.

„Școala modulară este într-un stadiu avansat. Noi sperăm ca în primul modul al acestui an școlar să se mute copiii acolo. Am obținut şi avizul ISU pentru funcționarea școlii. Întârzierile au fost motivate de actualizarea la cerințele ISU. În paralel continuă lucrările şi la Școala Monument într-un timp adaptat graficului de execuție. Finanțarea este asigurată de Programul Național de Reziliere Economică”, a transmis primarul Mihai Chirica în timpul ședinței ordinare a Consiliului Local Iași.

Lucrările de modernizare a Colegiului Pedagogic vor dura, cel puțin, 3 ani

Toți elevii Colegiului Pedagogic vor învăța în școala modulară care va găzdui, temporar, activitatea din cadrul instituției de învățământ.

„Ne bucurăm că această problemă este într-o formă de gestionare modernă și corespunde standardelor pe care le întâlnim, peste tot, în Uniunea Europeană. Am fost pe șantier, am stat de vorbă cu patronul firmei care face școala modulară și ne spunea că, practic, aceste module sunt folosite în toate școlile din Uniunea Europeană atunci când se intră pe program de reabilitare sau de restaurare. Abia așteptăm să poată fi dată în folosință. Toți elevii colegiului vor învăța acolo, pentru că a fost gândită în funcție de necesarul școlii. Nu va fi nevoie de nici o relocare și este un mare beneficiu, mai ales că noi știm, că liceul are foarte mulți elevi care vin din mediul rural sau vin chiar din toată zona Moldovei. Sunt cazați la căminul care este funcțional și sigur că este foarte important ca și școala să fie aproape de cămin și de cantină”, mai spune Luciana Antoci, inspector școlar general al ISJ Iași.

Amintim faptul că, pe data de 10 iunie 2024, au început lucrările de modernizare, consolidare și refuncționalizare a imobilului – monument istoric a Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași. Lucrările vor dura, aproximativ, trei ani.

„Reabilitarea Castelului Vasilian va dura, aproximativ, trei ani, din ceea ce știu. Este o lucrare amplă acolo, nu este doar o reabilitare, este o restaurare, pentru că este clădire de patrimoniu, iar restaurarea presupune și costuri mai mari, presupune și un timp mai îndelungat de lucru. Va fi, probabil, una dintre cele mai frumoase școli pedagogice din țară”, mai spune Luciana Antoci, inspector școlar general al ISJ Iași, în legătură cu elevii Colegiului Pedagogic din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *