Prima pagină » Local » Școală modernă în Valea Lupului, cu 600.000 de euro! Contractul de lucrări a fost semnat cu Primăria
Școală modernă în Valea Lupului, cu 600.000 de euro! Contractul de lucrări a fost semnat cu Primăria

Școală modernă în Valea Lupului, cu 600.000 de euro! Contractul de lucrări a fost semnat cu Primăria

01 feb. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

O asociere de firme va construi școala modernă din Valea Lupului, județul Iași. Licitația a fost adjudecată după ce estimarea bugetară a fost corectată, în contextul crizei majore privind prețul materialelor de construcții. Clădirea trebuie ridicată în 6 luni

Primăria Valea Lupului din județul Iași a semnat contractul pentru construirea unei școli moderne în localitate. Asta, după ce licitația a fost finalizată. De lucrare se va ocupa asocierea de firme Adal Hidro Construct SRL – Servland SRL, care a depus o ofertă financiară de 3.023.200 lei fără TVA, aproape 600.000 de euro. Prima societate are sediul în orașul Târgu-Frumos și este controlată de Alexandru Butnaru. În 2020, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 1,9 milioane lei, profit de 381.520 lei, cu un număr de 15 angajați.

A doua societate are sediul social în județul Galați. Firma este deținută de Laurenția Pascariu. Firma are o cifră de afaceri de 21,6 milioane lei, profit de 1,4 milioane lei, datorii de 7,7 milioane lei, cu un număr de 77 angajați. Licitația a fost organizată și în trecut, a fost declarat câștigătorul, dar nu a fost semnat contractul. Constructorii au atras atenția că prevederea bugetară nu acoperea costurile lucrării, în contextul în care materialele de construcții s-au scumpit. Până la urmă, autoritatea contractantă a mărit estimarea bugetară a procedurii. Mai multe unități școlare din județul Iași vor intra într-un program de reabilitare.

Școală modernă în Valea Lupului, în termen de 6 luni

Firma câștigătoare trebuie să realizeze lucrările în termen de 6 luni de la semnarea contractului. Școala va avea 7 săli de clasă pentru elevii din V – VIII. Terenul pus la dispoziție în satul Valea Lupului, din comuna cu același nume, are o suprafață de 3.580 de metri pătrați. Regimul de înălțare va fi Parter.

„Toate materialele vor fi depozitate astfel încât să se garanteze protecția lor împotriva furturilor, avariilor, respectându-se cu strictețe instrucțiunile producătorului. Pe parcursul execuției lucrării, antreprenorul are obligația de a evita, pe cât posibil, acumularea de obstacole inutile pe șantier, de a depozita sau retrage orice utilaje, echipamente, instalații, surplus de materiale, de a aduna și îndepărta de pe șantier dărâmăturile, molozul sau lucrările provizorii de orice fel, care nu mai sunt necesare”, se arată în caietul de sarcini.

Totodată, Primăria Iași a anunțat că va reabilita mai multe unități școlare.

Școala din comuna Trifești va fi reabilitată

La finalul anului 2020, Primăria comunei Trifești din județul Iași a demarat licitația pentru reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Hermeziu, corp B. Investiția presupune și amenajarea unor grupuri sanitare în incinta clădirii. Valoarea estimată a contractului este de 1.095.287 lei fără TVA, aproape 200.000 de euro.

„Clădirea analizată este o construcție cu regim de înălțare parter și etaj parțial, edificată în jurul anului 1978. Structura de rezistență a construcției este reprezentată de pereții portanți realizați din zidărie de cărămidă plină cu stâlpișori și centuri din beton armat. Fundațiile clădirii sunt de tip continuu sub ziduri și sunt realizate din beton simplu. Adâncimea de fundare este de aproximativ 1,50 metri, măsurată la cota terenului natural, depășind astfel adâncimea de îngheț a amplasamentului. La nivelul fundațiilor existente nu se constată fisuri sau tastări diferențiale ale acestora. Planșeul peste nivelul parterului este realizat din beton armat”, se arată în caietul de sarcini.

În ceea ce privește școala din Valea Lupului, inaugurarea ar urma să fie programată în cursul acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
31 iulie 2024
31 iulie 2024