Prima pagină » Local » Școala Gimnazială „Profesor Mihai Dimitriu” Valea Lupului a sărbătorit 105 ani de existență! Ce activități au fost organizate cu acest prilej
Școala Gimnazială „Profesor Mihai Dimitriu

Școala Gimnazială „Profesor Mihai Dimitriu” Valea Lupului a sărbătorit 105 ani de existență! Ce activități au fost organizate cu acest prilej

07 nov. 2022, 02:00,
în Local

În perioada 30 octombrie – 4 noiembrie 2022, elevii și cadrele didactice din comuna Valea Lupului au sărbătorit zilele Școlii Gimnaziale „Profesor Mihai Dimitriu”. Cu acest prilej au fost organizate mai multe evenimente, precum un spectacol de talente, un cros al sănătății, o expoziție de desene, un concurs de filme, un bal al personajelor literare și un atelier de poveşti

Şcoala Gimnazială „Profesor Mihai Dimitriu” Valea Lupului şi-a deschis porțile în anul 1917, dar elevii învățau la început în casele sătenilor. În anul 1935 s-a construit o clădire proprie, care cuprindea o sală de clasă și două camere în care locuiau învățătorul și familia sa.

Școala Gimnazială „Profesor Mihai Dimitriu” Valea Lupului a sărbătorit 105 ani de existenţă!

Școala Gimnazială „Profesor Mihai Dimitriu” Valea Lupului a împlinit 105 ani de existență. Cu acest prilej, în perioada 30 octombrie – 4 noiembrie 2022, s-au desfășurat mai multe evenimente. Zilele școlii au debutat cu spectacolul de talente din cadrul Festivalului Luminii, locul în care copiii talentați au fost valorificați și apreciați. De asemenea, școala s-a mobilizat pentru o campanie de strângere de fonduri, organizându-se târguri de toamnă în care elevii au lucrat împreună cu părinții lor, suma obținută din vânzarea produselor fiind destinată ajutorării unei persoane din comunitatea locală.

„Sărbătorirea școlii noastre este o tradiție și constituie un prilej de bucurie pentru întreaga comunitate. Programul este gândit pentru copii și îmbină multe arii de dezvoltare, intelectuală, artistică, sportivă sau socială, deoarece prin activitățile desfășurate vrem ca fiecare copil să simtă bucuria succesului și faptul că este un membru important al școlii”, au transmis reprezentanții Școlii Gimnaziale „Profesor Mihai Dimitriu” Valea Lupului.

Programul festiv a cuprins și un spectacol cu trupa Teatro Blu, concursul de filme „Școala văzută de elevi”, Balul personajelor literare, o expoziţie de desene şi un eveniment numit „Călătorie cu magneţi”.

Petronela Petrea: „Deși școala a împlinit 105 ani de existență, spiritul care domnește în ea este mai tânăr”

Ziua de vineri, 4 noiembrie 2022, a marcat încheierea sărbătoririi celor 105 ani de activitate prin două evenimente aparte. Școala Gimnazială „Profesor Mihai Dimitriu” Valea Lupului a avut-o ca invitată pe scriitoarea Cristina Andone, autoarea cărților din seria „DAR MOTAN”, care a susținut un atelier de povești pentru elevii din ciclul primar.

„Vineri, 4 noiembrie, am avut un invitat special în şcoala noastră, pe DAR MOTAN, împreună cu stăpâna lui, Cristina Andone. Cărţile din seria «DAR MOTAN» ne aduc în prim-plan un motan simpatic, negru, norocos și sofisticat. DAR e un motan de librărie, iar alături de prietenul și stăpânul său, Toto, dar și alte pisicuțe, se aventurează să cunoască tot ce are lumea să-i ofere”, au precizat reprezentanții şcolii.

De asemenea, Asociația „Zbor de fluturi” din Iași a organizat ateliere de conștientizare a ceea ce înseamnă autismul, printr-un Labirint senzorial care a recreat trăirile unui copil cu autism. Atelierele au fost dedicate atât elevilor școlii, cât și cadrelor didactice.

„Deși școala a împlinit 105 ani de existență, spiritul care domnește în ea este mai tânăr ca oricând, deoarece fiecare dintre cei care îi trec pragul, copil sau adult, învață ceva nou în fiecare zi și se pregătește să devină mereu mai bun, așa cum spune și deviza școlii”, a declarat Petronela Petrea, director al Școlii Gimnaziale „Profesor Mihai Dumitriu” Valea Lupului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *